Gemeente Den Haag te vroeg gestart met proef verwis­selen meeu­wen­eieren


20 april 2010

Den Haag, 20 april 2010 - De gemeente Den Haag is vorige week als proef begonnen met het verwisselen van meeuweneieren door nepeieren. Dit zonder eerst antwoord te hebben gegeven op de vragen die de gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren hierover heeft gesteld. Morgen zal er een persmoment plaatsvinden waarbij er wel vragen mogen worden gesteld, maar geen opnamen gemaakt mogen worden van het nest zelf om – volgens de gemeente - zo veel mogelijk verstoring voor de meeuwen te voorkomen.

De Partij voor de Dieren vindt dit een vreemde gang van zaken en twijfelt aan de diervriendelijkheid van deze methode om de meeuwenoverlast tegen te gaan. ‘Dit rammelt aan alle kanten’, zegt gemeenteraadslid Marieke de Groot. ‘Ik heb nog geen antwoord op mijn vragen, de evaluatie van de proef in Leiden is op dit moment nog een aanname want er zijn nog geen resultaten bekend en het bedrijf dat hiervoor wordt ingehuurd is weliswaar gekwalificeerd maar ik heb nog geen enkele aantoonbare ervaring met het verwisselen van de eieren gezien. Dat is hoogst merkwaardig’.

De Partij voor de Dieren pleit voor diervriendelijke maatregelen om broedpogingen te verhinderen op plaatsen waar dit overlast kan geven. Raadslid De Groot heeft inmiddels aangedrongen op een spoedige beantwoording van de vragen.

Klik hier voor de raadsvragen.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren hekelt CO2-opslag Barendrecht

Den Haag, 20 april 2010 – De Partij voor de Dieren zal vanmiddag in het Tweede Kamerdebat over de CO2-opslag in Barendrecht...

Lees verder

Varkenssector veroorzaakt voor meer dan 1,3 miljard euro maatschappelijke kosten per jaar

Het instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit heeft in opdracht van de Nicolaas. G. Pierson Foundation o...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief