Geef moeder een bos dat voor altijd haar eigen naam draagt


2 mei 2016

Geef moeder een bos cadeau! Voor hetzelfde geld als je bij de bloemist kwijt bent voor een bosje bloemen, kun je nu een stuk natuur adopteren dat voor altijd de naam van je moeder zal dragen en altijd vers blijft. Op de website www.mijnnatuur.nl kunnen natuurliefhebbers de naam van hun moeder verbinden aan een zelfgekozen stukje natuur via een crowdfundingsactie die een uniek Moederdag cadeau mogelijk maakt. Met de aankoop van het natuurgebied kun je je moeder levenslang beschermvrouwe maken van een stukje natuur dat voor altijd haar naam zal dragen.

Het nieuw te verwerven natuurgebied grenst direct aan één van de natuurgebieden in Daarle (Overijssel) die de Partij voor de Dieren in 2013 vrijkocht. De natuurgebieden van de Partij voor de Dieren vormen een vluchtheuvel voor dieren die leven in een regio waar veel agrarische bedrijven actief zijn. In handen van de Partij voor de Dieren zal de natuur ongerept blijven en wordt jagen niet toegestaan. Het stuk natuur van bijna 1,4 hectares is aan de Partij voor de Dieren aangeboden door een particuliere grondbezitter.

Voor zover bekend is het een wereldprimeur dat een politieke partij natuur verwerft om die te beschermen tegen de vrije markt.
Marianne Thieme: “Uitverkoop van de natuur mogen we niet laten gebeuren. We kunnen geen vierkante meter natuur missen. In Nederland is nog maar 15 procent van de oorspronkelijke biodiversiteit aanwezig. De natuur met haar verscheidenheid aan planten, dieren en ecosystemen is het meest waardevolle dat wij hebben omdat het de basis vormt van al het leven in ons land. Er is geen mooier moment om stil te staan bij wat Moeder Natuur ons te bieden heeft, dan op Moederdag”.

Natuurliefhebbers kunnen op www.mijnnatuur.nl zelf uitkiezen van welk stukje natuur zij hun moeder beschermvrouwe willen maken. Ze kunnen aan het betreffende kavel(tje) voor altijd de naam van hun moeder verbinden waarmee zij gecertificeerd beschermvrouwe wordt van het stukje natuur dat haar naam draagt. Deelnemers aan de woudfunding campagne krijgen een persoonlijk certificaat waarop de coördinaten en de zelfgekozen naam van het door hen geadopteerde stukje natuur zijn weergegeven.

Gerelateerd nieuws

Staatssecretaris schuift verantwoordelijkheid voor dierenwelzijn af

Wanneer het op verbetering van dierenwelzijn aankomt, duikt staatssecretaris Van Dam steeds weg voor zijn verantwoordelijkhei...

Lees verder

Bevrijd natuur van verstikkende landbouw!

Als we de achteruitgang van de Nederlandse natuur willen tegengaan, moet het aantal varkens, koeien en kippen in de Nederland...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief