Familie Vermeulen spreekt in de Kamer


8 februari 2012

Ad en Astrid Vermeulen, de vader en zus van de in Japan gearresteerde dolfijnenbeschermer Erwin Vermeulen, hebben dinsdag 7 februari 2012 gesproken met de Tweede Kamer tijdens een door de Partij voor de Dieren georganiseerde bijzondere procedure. Erwin Vermeulen zit sinds 16 december vast omdat hij een hotelmedewerker een duw gegeven zou hebben toen hij foto’s wilde maken van een dolfijnentransport. Lees [hier] wat Ad Vermeulen de Kamer vertelde.

Ook Geert Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland, was aanwezig om te vertellen over de rechtsgang in Japan. Hij woonde de eerste van de maar liefst vijf geplande zittingsdagen bij. Pavel Klinckhamers, campagneleider Oceanen bij Greenpeace, vertelde de Kamer over twee Greenpeace-medewerkers die in 2008 door Japan werden opgepakt toen zij probeerden de illegale handel in walvisvlees bloot te leggen.

De aanwezige Kamerleden van SP, PvdA en GroenLinks kregen vervolgens de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. De hele bijzondere procedure kunt u binnenkort hier terugkijken. Aansluitend vertoonde de Partij voor de Dieren de film The Cove.

Meer lezen:Kamervragen over de bedreigingen aan het adres van Sea Shepherd kunt u hier lezen.
Vervolgvragen over de rechtszaak tegen Erwin Vermeulen in Japan vindt u hier.
Meer informatie over de bijzondere procedure vindt u hier.

Gerelateerd nieuws

Levensloopregeling voor ijskoe Sjoerdje

De koe die vorige week in Tzum (Friesland) op de vlucht voor haar slachters door het ijs zakte, is door de Partij voor de ...

Lees verder

Eindelijk openbare databank proefdieronderzoek, én apenhandelaar Hartelust moet boeken openen

Apenhandelaar Hartelust in Tilburg moet voortaan gegevens openbaar maken over de dieren die zij invoert en verhandelt voor de...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief