Europese Unie peilt mening burger over dieren­welzijn: vul de enquete in!


8 november 2005

Op dit moment wordt binnen de Europese Unie een zogenoemd communautair actieplan voor het welzijn en de bescherming van dieren voorbereid. In dit actieplan zullen de voor de komende jaren geplande initiatieven op het gebied van dierenwelzijn uiteengezet worden.

De Europese Commissie heeft gesteld dat het belangrijk is om bij het nemen van dergelijke initiatieven rekening te houden met de ideeen van Europese burgers. Om de mening van burgers over dierenwelzijn te kunnen peilen, heeft de Commissie een enquete opgesteld, die via internet kan worden ingevuld.

Deze raadpleging via internet wordt gehouden om informatie te verzamelen over de wijze waarop aangekeken wordt tegen het welzijn en de bescherming van landbouwhuisdieren. Binnen de Europese Unie worden miljarden dieren gehouden voor hun vlees, huid, melk en eieren. Het is van groot belang dat iedereen die deze dieren een beter leven gunt dat via de enquete kenbaar maakt aan de Europese Commissie.

De vragenlijst bestaat uit meerkeuzevragen en het invullen ervan kost slechts 10 minuten. Laat uw stem horen namens de dieren en vul de enquete vandaag nog in! Klik hier.

Bron: Europese Commissie

Links: Portaalsite Europese Unie, Uw stem in Europa

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief