Esther Ouwehand scoort in groene debatten


20 februari 2017

De verkiezingscampagne is in volle gang en onze kandidaten zijn dan ook bijna dagelijks in debatten door het hele land terug te vinden om onze planeetbrede visie te verspreiden. Op vrijdag 17 en zondag 19 februari nam Esther Ouwehand deel aan 2 duurzaamheidsdebatten in Amsterdam.

Vrijdag 17 februari vond in Pakhuis De Zwijger het duurzame-economie-debat van de Groene Zaak plaats. Esther Ouwehand nam hier namens de Partij voor de Dieren aan deel. Voor aanvang werd onder de ruim 350 aanwezigen gepeild op wie zij denken te gaan stemmen op 15 maart. De PvdD kwam uit op 13 procent. Na afloop van het debat werd de peiling nog een keer gehouden. We bleken gestegen naar 18 procent! Debatleider Hella Hueck vroeg de zaal wie er geswitcht was. Waarop iemand aangaf van GroenLinks naar Partij voor de Dieren overgestapt te zijn: ,,Puur omdat ze een scherp verhaal had”, lichtte hij toe.

Dit 'scherpe verhaal' is hier in zijn geheel terug te zien,
Voor wie liever niet alles wil zien: Esthers bijdrage is te bekijken vanaf minuut 38:00. Voorafgaand aan het debat hielden alle deelnemers een korte pitch. Kijk voor Esther vanaf minuut 14:40.

Groene Verkiezingsdebat
Zondag 19 februari werd in de Rode Hoed het Groene Verkiezingsdebat gehouden rond de thema's duurzaamheid, milieu en natuur. Esther Ouwehand mocht de degens kruisen met Agnes Mulder van het CDA. De stelling die zij door debatleider Jort Kelder kregen voorgelegd luidde: 'De Nederlandse landbouw moet in 2030 geheel overgestapt zijn op natuurinclusieve landbouw'.
Daarover zei Esther: “Als je weet dat de vee-industrie een van de grootste bijdrage levert aan klimaatverandering, dan kan dat dus niet meer. Als je weet dat diezelfde bio-industrie ons onder een stikstofdeken legt waardoor zo ongeveer alles doodgaat behalve brandnetels, dan kan dat dus niet meer. Als je weet dat het gebruik van landbouwgif ervoor zorgt dat we alleen nog maar platgemaaide biljartlakens overhouden waar geen bloemetje meer op staat, waar geen bij meer op voorkomt en waar weidevogels geen voedsel meer op kunnen vinden, dan kan dat dus niet meer.
Dus het allerbelangrijkste wat we moeten doen in het natuur- en landbouwbeleid is een einde maken aan al die activiteiten die onze natuur letterlijk bedreigen. De enige weg vooruit is kiezen voor een samenwerking met de natuur. En voor een eerlijk en goed verdienmodel. Want op die wereldmarkt, waar het CDA ons op wil houden, redden we het gewoon niet. Dat blijkt uit de cijfers: alleen de grootste jongens, die gaan voor steeds groter en steeds meer, blijven over. Als we niet oppassen zijn we over een paar jaar alle gezinsbedrijven in Nederland kwijt.”

Het debat is hier in z'n geheel terug te kijken.
Wie liever alleen Esthers bijdrage wil zien kan starten bij 1.12.00.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief