Verkie­zings­pro­gramma Plan B in het Fries gepu­bli­ceerd


20 februari 2017

De Partij voor de Dieren heeft haar verkiezingsprogramma Plan B nu ook in het Fries gelanceerd. De partij vindt het belangrijk dat haar standpunten ook in de tweede Rijkstaal te lezen zijn.

“Bijna 80 procent van de 650.000 Friezen leest het Fries vrij aardig tot heel goed. Velen van hen geven de voorkeur aan informatievoorziening in de eigen Friese taal boven het Nederlands. Daarom hebben wij ons programma ook in het Fries laten vertalen”, aldus campagneleider Lieke Keller.
“Alle kiezers moeten zich kunnen verdiepen in de standpunten van de partij om op 15 maart een weloverwogen keuze te kunnen maken. Daarom hebben we naast een luisterversie, een mobiele versie, een Engelse versie en een versie in eenvoudige taal nu ook een Friese versie van ons verkiezingsprogramma Plan B gepubliceerd”, licht Keller toe.
‘Ferkiezingsprogramma Partij foar de Dieren Twadde Keamerferkiezings 2017’ is te vinden op www.partijvoordedieren.nl.

Friese vertegenwoordiging
Friesland is op het stembiljet van de Partij voor de Dieren vertegenwoordigd door Rinie van der Zanden, fractievoorzitter van de Provinciale Statenfractie in Friesland. Zij is terug te vinden op plaats 26. De Friese schrijfster Annemarie Postma is lijstduwer voor de partij.

Gerelateerd nieuws

Esther Ouwehand scoort in groene debatten

De verkiezingscampagne is in volle gang en onze kandidaten zijn dan ook bijna dagelijks in debatten door het hele land terug ...

Lees verder

Vertoning documentaire The Nature of Cities met Kamerlid Esther Ouwehand

Aftrap campagne Partij voor de Dieren Pijnacker-Nootdorp: drastische vergroening noodzakelijkDe Partij voor de Dieren begint ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief