Esther Ouwehand opent museum Rijn­land­route


31 augustus 2014

Esther Ouwehand heeft zaterdag een pop-upmuseum geopend op de plek waar de provincie Zuid-Holland de Rijnlandroute wil aanleggen. De Partij voor de Dieren is tegen de plannen voor deze onnodige snelweg tussen Katwijk en Leiden, die veel schade aanricht aan de omgeving en bijna een miljard euro gaat kosten. Tijdens de manifestatie van KeerPunt Rijlandroute onthulde Esther Ouwehand ook een monument. De manifestatie werd gehouden om een keerpunt te bereiken en de plannen voor de snelweg te stoppen.

“Asfalt leggen door een weidevogelgebied met prachtige landgoederen is een slecht plan voor zowel mensen als de natuur en het milieu”, aldus Esther Ouwehand. Beeldend kunstenaars Lamp Wouda en Sjef Oltheten hebben een acht meter hoog monument gemaakt, dat wordt onthuld door Ouwehand. Bezoekers kunnen een plantje bij het monument plaatsen en er vlaggetjes met eigen teksten of tekeningen aanhangen. Het pop-upmuseum laat de strijd zien voor het behoud van mooie polders voor mens en dier. Het museum is iedere weekend open tussen 13.00 en 17.00 uur.

De Rijnlandroute loopt door een belangrijk broedgebied voor de grutto, waarvan het aantal in Nederland sterk is gedaald. De ecologische verbinding tussen de duinen en het Groene Hart wordt aangetast, waardoor de biodiversiteit onder druk komt te staan. De Partij voor de Dieren heeft in de provincie en de gemeente consequent geprotesteerd tegen de plannen en Esther Ouwehand heeft in de Tweede Kamer een motie ingediend.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief