Esther Ouwehand op tournee met 'Haas in de Marathon'


10 april 2013

Esther Ouwehand maakt deze maanden een tour door Nederland met de documentaire ‘De Haas in de Marathon’. De documentaire, gemaakt in opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation, blikt terug op de eerste tien jaar van de partij en de unieke manier waarop zij politiek bedrijft in Nederland.

Filmmaker Joost de Haas neemt de kijker mee naar de bewogen oprichting van de Partij voor de Dieren tot het moment dat zij zetels veroverde in het parlement en uitgroeide tot een haas in de marathon. In de documentaire zijn behalve interviews met de oprichters van de partij ook reacties vanuit wetenschap, politiek en media te zien op deze nieuwe politieke stroming, die als eerste ter wereld het menscentrale denken durfde los te laten.

Esther Ouwehand zal een inleiding verzorgen en na afloop van de documentaire vragen van de aanwezigen beantwoorden. De filmvertoningen zijn toegankelijk voor leden, kiezers en andere geïnteresseerden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de plaatselijke afdelingen van de Partij voor de Dieren.

Agenda

26 april: Leiden
Locatie: Restaurant Buddha’s, Botermarkt 20
Aanvang: 19:30u
Aanmelden: leiden@partijvoordedieren.nl

2 mei: Zwolle (Overijssel)
Locatie: Dominicanenklooster, Assendorperstraat 29
Aanvang: 19:30u
Aanmelden: filmvertoning@partijvoordedieren.nl

28 juni: Nijmegen
Meer informatie volgt


Er zullen nog meer filmvertoningen worden georganiseerd. Kijk voor meer data in de agenda.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het partijbureau van de Partij voor de Dieren.

Gerelateerd nieuws

Stop laboratoriumstallen

Marianne Thieme zal staatssecretaris Dijksma vanavond tijdens het debat over dierziekten en antibioticagebruik vragen paal en...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil schadefonds slachtoffers dierziektencrises

Marianne Thieme pleit vandaag tijdens het Kamerdebat over Q-koorts voor een landelijk schadefonds voor slachtoffers van dierz...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief