Esther Ouwehand in actie tegen grootste gigastal van Nederland in Grub­ben­vorst


8 september 2012

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand voerde zaterdag 8 september de hele dag campagne in Limburg. Zij protesteerde daar samen met de afdeling Limburg van de Partij voor de Dieren tegen de geplande komst van de grootste gigastal van Nederland, waar jaarlijks 70.000 slachtvarkens en 7 miljoen plofkippen zullen worden geproduceerd. Esther Ouwehand werd bijgestaan door het Limburgse kandidaat-Kamerlid Frank Wassenberg, derde op de lijst van de Partij voor de Dieren.

Esther Ouwehand: “In het Guinness Book of Records komen als grootste gigastal van Nederland. Dat is niet iets om trots op te zijn! Deze monsterfabriek zorgt niet alleen voor veel dierenleed, maar is ook een groot gevaar voor de volksgezondheid. Net zoals de omwonenden in Grubbenvorst ben ik ziek van de megastallen. De Partij voor de Dieren zal er alles aan doen om de komst van deze gigastal te verhinderen.”

De Partij voor de Dieren is fel tegenstander van gigaveebedrijven, omdat zij een negatief effect hebben op dierenwelzijn, milieu en natuur, leefbaarheid en volksgezondheid. De Partij voor de Dieren pleit voor een voedselproductie waarbij een respectvolle omgang met natuur, mens en dieren voorop staat.

Na de demonstratie tegen de geplande megastal in Grubbenvorst reikte Ouwehand in Berg en Terblijt een oorkonde uit aan Ropa's Dierenheukske, een winkel voor dierenbenodigdheden, die principieel geen dieren verkoopt.

De campagnedag werd beëindigd in Maastricht, waar Esther Ouwehand en Frank Wassenberg de verkiezingsmarkt bezochten.

Zittend Kamerlid Esther Ouwehand en kandidaat-Kamerlid Frank Wassenberg staan als nummer 2 en 3 op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren en zullen na 12 september vrijwel zeker in de Tweede Kamer komen. In alle peilingen staat de partij op 3 of 4 zetels, een verdubbeling van het huidige aantal zetels behoort tot de mogelijkheden en zou de Partij voor de Dieren een doorslaggevende stem kunnen geven in de formatie-onderhandelingen tussen de traditionele middenpartijen.

Gerelateerd nieuws

Bijensterfte op netvlies minister-president

Tweede Kamerlid Esther Ouwehand heeft vandaag samen met imker Pim Lemmers (Heemstede) een bijenhotel geplaatst aan de Hofvij...

Lees verder

Marianne Thieme verklaart Noordzee tot zeereservaat

Marianne Thieme verklaarde zondag 9 september de Noordzee tot beschermd gebied. Thieme ageerde met deze actie tegen het VV...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief