Einde parle­men­taire jaar:


29 juni 2011

Amsterdam, 29 juni 2011 - Naar oud gebruik wordt morgen ter gelegenheid van de afsluiting van het parlementaire jaar weer een promotie/lobbybarbecue georganiseerd door het Productschap Vee, Vlees en Eieren. De vegetarische barbecue op het Plein is in de afgelopen jaren ook een traditie geworden. Begin deze week werd duidelijk dat dit prachtige initiatief dit jaar niet door kon gaan. PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, vond dit niet kunnen juist nu vleesvermindering hotter is dan ooit.

PINK! heeft besloten om alsnog een alternatief te bieden. In samenwerking met Solobio en de Vegetarische Slager serveren wij daarom de allerlekkerste vegetarische hapjes van dit moment op het Plein, als alternatief voor de vleespromotiebarbecue.

PINK! nodigt alle parlementariërs, vegetariërs, flexitariërs, en andere kamerbewoners op het Binnenhof uit voor een dier- en milieuvriendelijke afsluiting van het parlementaire jaar, morgen van 12.00 tot 15.30 uur op het Plein in Den Haag.

Kamerbewoners kunnen op vertoon van hun Kamerpas bij ons terecht voor het inmiddels legendarische broodje bal, voor de veelbesproken no-tuna salad of een verrukkelijk broodje lupinekroket beschikbaar gesteld door de Vegetarische Slager in Den Haag. Of een lekkere kop vegetarische soep van Solobio.

Wij willen graag dat een smakelijke vegetarische optie overal en altijd standaard aanwezig zal zijn. Niet alleen voor degenen die uit principe geen vlees eten, maar ook als stimulans voor de snel groeiende groep mensen die de urgentie ziet van vleesvermindering. Uit het oogpunt van milieu, volksgezondheid en dierenwelzijn moet het deze consumenten zo makkelijk mogelijk gemaakt worden, zoals vorig jaar geadviseerd werd in het LEI-rapport “Vleesminnaars, vleesminderaars en vleesmijders. Duurzame eitwitconsumptie in een carnivore eetcultuur”.

Nog nooit waren plantaardige alternatieven zo lekker! Dat willen we graag delen met iedereen op en om het Binnenhof!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief