Egel­redder Mike van der Haar naar Tweede Kamer voor oorkonde


27 januari 2009

Op donderdag 29 januari zal de tienjarige Mike van der Haar uit Moordrecht naar de Tweede Kamer komen om uit handen van Marianne Thieme een oorkonde te ontvangen voor het feit dat hij een egel redde uit handen van twee dierenbeulen.

Mike fietste in een park toen hij één van de twee jongens een trap tegen de egel zag geven. Hij aarzelde geen moment en nam het egeltje mee naar huis, vervolgens belde zijn moeder de dierenambulance.
Hoewel de egel het avontuur niet overleefd heeft en wegens zijn ernstige verwondingen moest worden afgemaakt, vindt de fractie van de Partij voor de Dieren dat Mike een voorbeeld is voor anderen met zijn kordate optreden om te proberen de egel te redden.

Daarom zal Mike in de Statenpassage op 29 januari 2009 om 17.00 uur een oorkonde uitgereikt krijgen en een rondleiding krijgen door het Kamergebouw.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil afschieten edelherten op Terschelling voorkomen

Eind vorig jaar hebben bewoners als grap edelherten losgelaten op Terschelling. Deze dieren komen van nature niet op het eila...

Lees verder

Spoeddebat over onwettige praktijken in varkensslachterijen uitgesteld

Den Haag, 28 januari 2009- Het verdoven van varkens met CO2 voorafgaand aan de slacht zorgt voor ernstige stress, pijn en pan...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief