Eerste Kamer schaart zich achter vossen­jacht


4 april 2006

Er mag weer op de vos worden gejaagd. De Eerste Kamer heeft zich op 4 april 2006 geschaard achter de wetswijziging die deze jacht mogelijk maakt. Ook de Canadese gans, woelratten en de fazant mogen worden geschoten als ze schade veroorzaken aan gewassen.

De senatoren van PvdD, GroenLinks en SP wilden dinsdag bij de behandeling van de wetswijziging wel de garantie dat de vos niet echt vogelvrij wordt in Nederland en de overheid grip houdt op de jacht. Minister Veerman verzekerde dat de politie erop zal toezien dat de dieren alleen bejaagd worden wanneer zij schade veroorzaken. De politie Flevoland heeft echter laten weten dat er al jaren geen veldpolitie meer bestaat.

Boeren en andere grondeigenaren kunnen de jacht op de vier dieren pas openen nadat de aanpassing van de wet officieel is gepubliceerd. Naar verwachting zal dat volgens een woordvoerster van het ministerie van Landbouw in de loop van volgende week gebeuren.

De jacht op de vos wordt mogelijk gemaakt op aandringen van een Kamermeerderheid van CDA, VVD en LPF.

Bron: ANP, Omroep Flevoland

Gerelateerd nieuws

Dierenbeschermingsorganisaties eisen maatregelen tegen internationale malafide hondenhandel

Alleen CDA lijkt doof voor zorgen huisdierbezitters Amsterdam, 16 maart 2006 - Een coalitie van dierenbeschermingsorganisati...

Lees verder

Wetenschappelijk rapport onderbouwt lijden van circusdieren

Een nieuwe rapport van dierenbeschermingsorganisatie Animal Defenders International onderbouwt het uit ervaring reeds lang be...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief