Dronken Hagenaar mishandelt zijn hond met hamer en brief­opener


14 augustus 2006
Omdat het dier naar zijn oordeel te veel stonk heeft een dronken Hagenaar zijn vijf jaar oude reu Bobo twee keer met een hamer op zijn kop geslagen en vervolgens dertien keer met een brievenopener gestoken.

De zwaargewonde hond werd door de politie in het huis van de 58-jarige dierenbeul in de Hackfortstraat gevonden nadat omwonenden alarm hadden geslagen. Het dier werd in allerijl door de Dierenambulance Den Haag opgehaald en wordt nu verzorgd in het bijbehorende dierenopvangcentrum.

"Bobo is er slecht aan toe", aldus een medewerker van de dierenambulance over de zwaar toegetakelde Clumber Spaniel, die vooral steken in zijn nek opliep.

De politie heeft beslag gelegd op het arme dier zodat zijn wrede baas het voorlopig niet kan opeisen. "Hij blijft voorlopig hier om op te knappen" , aldus de woordvoerder. De man is vanwege mishandeling gearresteerd.

Bron: De Telegraaf

De Partij voor de Dieren vindt dat er veel meer prioriteit gegeven moet worden aan de opsporing van dierenmishandeling. Daders moeten zwaarder worden bestraft en sneller een houdverbod opgelegd krijgen. Dieren moeten daadwerkelijk beschermd gaan worden!

Gerelateerd nieuws

Gemeentelijke bestrijding botulisme faalt

De Partij voor de Dieren heeft geconstateerd dat in diverse gemeenten in de provincie Utrecht de afgelopen maand laks is omge...

Lees verder

Opinie: Politiek is niet gediend van nieuwkomers

Iedere Nederlander heeft gelijkelijk recht de leden van algemeen vertegenwoordigende organen te verkiezen alsmede tot lid van...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief