Dr Luuk Folkerts nieuwe vere­ni­gings­voor­zitter Partij voor de Dieren


29 november 2010

Amsterdam, 29 november 2010 - Het Partijcongres van de Partij voor de Dieren heeft dr Luuk Folkerts benoemd als nieuwe voorzitter van de vereniging. Luuk Folkerts (1963) is natuurkundige en is werkzaam op het gebied van duurzame energie en klimaatbeleid. Eerder stond hij op de kandidatenlijst voor de Provinciale Staten van Utrecht en de Tweede en Eerste Kamer. Folkerts was penningmeester van de Partij voor de Dieren.

Marianne Thieme kondigde in september aan haar voorzitterschap over te willen dragen, omdat ze vindt dat één van de snelst groeiende politieke verenigingen van Nederland met inmiddels 12.000 leden de onverdeelde aandacht verdient van een verenigingsvoorzitter.

Marianne Thieme: "Het politiek leiderschap en het fractievoorzitterschap in de Tweede kamer vragen om mijn onverdeelde aandacht. De vereniging kan nu rekenen op de onverdeelde aandacht van Luuk Folkerts. Het is een logische stap voor een partij die in 8 jaar enorm in ledental is gegroeid."

Luuk Folkerts heeft aangegeven dat het zijn ambitie is de Partij voor de Dieren nog aanzienlijk groter te maken. Hij zei tegen het congres: "Van partijvoorzitters hoor je doorgaans alleen iets wanneer het niet goed gaat met een partij. Mijn grote streven is dat u weinig van mij gaat horen."

Gerelateerd nieuws

Tienduizenden protestmails verstuurd aan supermarkten

Amsterdam, 24 november 2010 – De e-mailactie van de Partij voor de Dieren loopt storm. Supermarkten worden via deze actie m...

Lees verder

Motie Partij voor de Dieren: geen gasopslag zonder draagvlak

Den Haag, 29 november 2010 - De Partij voor de Dieren vindt dat de plannen voor gasopslag onder de Bergermeerpolder moeten ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief