Dier­welzijn onderwerp in formatie


20 december 2006

Dierwelzijn wordt een onderwerp in de formatie van een nieuw kabinet. Dat hebben fractievoorzitters Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (CU) dinsdagavond in de Tweede Kamer toegezegd.

"Over dierwelzijn willen we het in de onderhandelingen zeker hebben", zei Bos. Zijn collega Rouvoet van de ChristenUnie: "Dit komt zeker terug in de formatiebesprekingen’’. Hij ziet een samenhang tussen landbouw, duurzaamheid en dierwelzijn.

Ze zeiden dit in het debat dat de Tweede Kamer gisteravond voerde over het verloop van de informatie met informateur Mr. R.J. Hoekstra.

Bos en Rouvoet werden uitgedaagd tot deze uitspraken door Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Zij vroeg in interrupties wat beide heren met het dierwelzijn van plan zijn. Ouwehand verwacht van hen dat ze de "bio-industrie’’ afschaffen. "Die is onhoudbaar’’, zei ze.

Premier en CDA-fractievoorzitter Jan Peter Balkenende sprak in het debat de verwachting uit dat het nieuwe kabinet kan aantreden voor de provinciale verkiezingen op 7 maart aanstaande.

bron: Zibb

Gerelateerd nieuws

Eigenaar Marrumse paarden weigert medewerking

Amsterdam, 17 december 2006 - Direct nadat in november bleek hoe de ruim 150 paarden in de situatie terecht waren gekomen, wa...

Lees verder

Giflozing in Noordzee: tientallen vogels dood

In het weekend van 6 en 7 januari zijn langs de kust van Noord-Holland meer dan 20 dode zeevogels aangetroffen. De dieren war...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief