Dier­vrien­de­lijke aanpak muizen­pro­bleem Kamer­gebouw


9 januari 2012

De Partij voor de Dieren heeft in een brief aan het Presidium van de Tweede kamer gevraagd om diervriendelijke maatregelen tegen de muizenoverlast in het Kamergebouw die na het kerstreces is vastgesteld. De beheerder van het gebouw heeft overal muizenvallen geplaatst, van het type waarin muizen gedood worden. Driemaal daags worden de vallen gecheckt en dode muizen afgevoerd.

De Partij voor de Dieren heeft de dodelijke vallen verwijderd uit het door hen gebruikte deel van het Kamergebouw en vervangen door inloopvallen waarin muizen levend gevangen worden. De op die manier gevangen muizen worden elders uitgezet, op een plaats waar de dieren kunnen overleven zonder overlast te veroorzaken.

In de brief aan het Presidium wijst de fractie van de Partij voor de Dieren erop dat er meer aan preventie gedaan zou kunnen worden in het Kamergebouw, bijvoorbeeld door te zorgen dat er geen etensresten achterblijven op de fractiekamers en door adequate afdichting van gaten en kieren aan te brengen.

Xandra van den Bleek, ambtelijk secretaris van de Partij voor de Dieren: “Dit jaarlijks terugkerende probleem wordt in belangrijke mate veroorzaakt door de gebruikers van het Kamergebouw. Op onze fractie is de overlast zeer beperkt, doordat wij zorgen dat er geen eten op de fractiekamers achterblijft en dat de kamers netjes blijven. Voor zover preventie onvoldoende werkt, zijn diervriendelijke muizenvallen en verplaatsing van de dieren de enige acceptabele oplossing”.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren betreurt uitspraak Raad van State over vergassen nijlganzen

De Partij voor de Dieren is teleurgesteld in de uitspraak van de Raad van State, die vandaag de provincie Utrecht toestemm...

Lees verder

Marianne Thieme legt Kamerwerk vervroegd neer

Marianne Thieme zal op medisch advies een week eerder dan gepland het Kamerwerk neerleggen. Haar zwangerschapsverlof gaat ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief