De Partij voor de Dieren vraagt uw hulp van 3 t/m 10 oktober!


25 september 2006

Amsterdam, 25 september 2006 – De Partij voor de Dieren doet mee aan de verkiezingen. Echter, voordat het zover is hebben wij nog wel uw hulp nodig.

Volgens de Kieswet kan een niet in het parlement vertegenwoordigde politieke partij niet zonder meer deelnemen aan verkiezingen. De partij die wil deelnemen moet bewijzen dat zij steun heeft onder de bevolking. Dit dient te gebeuren door het inleveren van 570 verklaringen van ondersteuning op 10 oktober 2006 bij de overheid.

Voor de verkiezingen is Nederland opgedeeld in 19 verschillende gebieden, de zogenaamde kieskringen. Soms omvat dit een provincie (bijvoorbeeld Groningen), soms een gemeente (bijvoorbeeld de gemeente Rotterdam) of een aantal gemeenten bij elkaar. Een partij die aan de verkiezingen mee wil doen, moet op 10 oktober in alle kieskringen 30 verklaringen van ondersteuning inleveren, 570 in totaal.

Een verklaring van ondersteuning is een standaardformulier met daarop de kandidatenlijst van de partij. Dit formulier is voor elke kieskring verschillend omdat de Partij voor de Dieren in elke kieskring met een deels verschillende kandidatenlijst deelneemt. In de verklaring ‘verklaart de ondergetekende de kandidatenlijst te ondersteunen’. Bij deze roepen wij u op de verklaring te ondertekenen om zodoende in alle kieskringen deel te kunnen nemen met de verkiezingen.

Vanaf 2 oktober 2006 kunnen de verklaringen van ondersteuning gedownload en geprint worden van onze website. Het ondertekenen en inleveren is namelijk alleen mogelijk in de week van 3 tot en met 10 oktober. Voor elke kieskring is er dus een andere verklaring. Hoe u de juiste verklaring vindt zal vanaf 2 oktober duidelijk op onze website staan vermeld.
Met de print van de verklaring moet u naar uw eigen gemeente gaan om deze van een handtekening van uzelf en van de gemeente(ambtenaar) te laten voorzien. Ondertekening moet op het gemeentehuis onder toeziend oog van de betreffende ambtenaar plaatsvinden. Thuis tekenen mag niet, daarnaast moet u zich kunnen identificeren. Na het ondertekenen kunt u het formulier opsturen naar of afgeven bij een adres in de regio.

We zijn afhankelijk van uw hulp in deze altijd weer lastige hindernissenrace. Vanaf 2 oktober vindt u op deze pagina de ondersteuningsverklaringen en een uitgebreide uitleg. Mail ons alvast wanneer u van plan bent ons te gaan helpen met uw handtekening op ondersteuningen@partijvoordedieren.nl. Vermeld daarbij uw naam, woonplaats en provincie.
Als u wilt ‘posten’ bij uw gemeentehuis om bezoekers van het gemeentehuis om een ondersteuningsverklaring in uw kieskring te vragen , is dat natuurlijk ook zeer welkom!

Vanaf maandagochtend 2 oktober meer informatie.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren vraagt Groningse SP-wethouder duivenvergassing te stoppen

Amsterdam, 19 september 2006 – De Partij voor de Dieren heeft de Groningse SP-wethouder Visscher in een brandbrief gevraagd t...

Lees verder

Zittende politiek kiest eieren voor haar geld

Reuzensprongen voor dierenbeschermers op kandidatenlijsten PvdA, Groenlinks, D66. Amsterdam 2 oktober 2006 – De leden van de ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief