Brandweer ontvangt oorkonde voor reani­meren kat


15 februari 2013

De Gorinchemse brandweer heeft vandaag een oorkonde voor het redden van kat Mila ontvangen van de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren. Nadat er brand was ontstaan in een woning, werd de kat door brandweerlieden uit de woning bevrijd. Vervolgens heeft de brandweer de kat gereanimeerd, waardoor Mila de brand overleefde.

De Partij voor de Dieren is blij dat de Gorinchemse brandweer aandacht heeft voor hulpverlening aan mens én dier in nood. Zonder de redding en reanimatie van de brandweer zou Mila het waarschijnlijk niet overleefd hebben. De brandweer speelt een belangrijke rol bij het redden van dierenlevens bij brand. Het optreden van de brandweer in Gorinchem heeft dan ook een oorkonde verdiend.

Marianne Thieme: “Het is geweldig dat de brandweerlieden oog hebben voor álle levende wezens in nood. We hebben daar grote bewondering voor."

Gerelateerd nieuws

Doorbraak in strijd tegen overbevissing

De Nederlandse regering moet zich in Europa gaan inzetten voor verlaging van de Europese visserijsubsidies. Een Kamermeerderh...

Lees verder

Partij voor de Dieren voert actie tegen schadelijk landbouwbeleid

Kamerlid Esther Ouwehand heeft gedupeerden van mestvergisters en lelieakkers in Drenthe donderdag een hart onder de riem gest...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief