Bleker bemoei­lijkt werk Kamer: Evaluatie Oost­vaar­ders­plassen wel naar pers, niet naar Kamer


22 november 2010

Den Haag, 22 november 2010 - De Partij voor de Dieren eist onmiddellijke inzage in de aanbevelingen van de commissie Gabor over de Oostvaardersplassen. Staatssecretaris Bleker nam het rapport vanmiddag in ontvangst van de voorzitter van de internationale onderzoekscommissie, Dzsingisz Gabor, in aanwezigheid van de pers.

Esther Ouwehand: “Het is ongehoord dat staatssecretaris Bleker eerst publiekelijk een voorschot nam op de te nemen maatregelen, vervolgens alleen onder embargo de pers informeert over de bevindingen van de onderzoekscommissie en pas daarna het rapport naar de Kamer wil sturen - na de eerste publieksreacties te hebben geïnventariseerd. De versnelde evaluatie is nota bene op verzoek van de Kamer, op aandringen van de Partij voor de Dieren, tot stand gekomen.”

Met de naderende winter, de uitgestelde publicatie en vervolgens de uitgestelde openbaarmaking van het rapport maakt Bleker het de Kamer onnodig moeilijk om tijdig tot een afgewogen oordeel te komen. Zeker nu VVD,CDA en PVV hebben besloten tot een blokkade van de robuuste verbindingszone die het Oostvaarderswold zou gaan vormen. De dieren zullen dus als gevolg van het kabinetsvoornemen ook de komende winters nog in de beperking verblijven van een omheind gebied zonder de beloofde verbindingszones. Dat is een uiterst kwalijke gang van zaken waar dieren de dupe van dreigen te worden.

Esther Ouwehand: “Staatssecretaris Bleker maakt een politiek spelletje van een serieus probleem. De kamer kan daar geen genoegen mee nemen.”

Gerelateerd nieuws

Geheim PBL rapport toch naar kamer, na verzoek Thieme

Na een aanvankelijke weigering van staatssecretaris Atsma en premier Rutte om de eerste analyse van het Planbureau voor de ...

Lees verder

Commissie van Dijk bevestigt jarenlange kritiek van Partij voor de Dieren op Q-koortsbeleid

Den Haag, 22 november 2010 - De Partij voor de Dieren heeft sinds het begin van de uitbraak van Q-koorts in 2007 ernstige k...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief