Baan­brekend inter­na­ti­onaal symposium in Istanbul


12 december 2013

De Partij voor de Dieren organiseert in samenwerking met de Animal Politics Foundation (APF) op 12 en 13 december een baanbrekend symposium in Istanbul. Internationale sprekers uit de Verenigde Staten, Canada, India en Europa zijn te gast en geven een lezing over ‘Animal Politics: theory and practice’.

Klik hier voor meer foto's van het symposium

Voor het eerst in de geschiedenis staat een internationaal symposium volledig in het teken van Animal Politics. Naast sprekers uit de hele wereld zijn ook vertegenwoordigers aanwezig van politieke partijen voor dieren uit Europa en Australië. Marianne Thieme geeft een lezing over de rol van de Partij voor de Dieren in het Nederlandse politieke landschap. Maneka Gandhi geeft een presentatie over haar ervaringen als de eerste minister van Dierenwelzijn in India.

Dieren een stem geven in de politieke besluitvorming is een uitdagende taak. Een relatief nieuwe politieke beweging heeft het blikveld van de traditionele politieke partijen verbreed door op te komen voor álle dieren, niet alleen mensen – en daarmee voor een duurzame toekomst voor de planeet.

Deze beweging is erbij gebaat om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van bestaande politieke instrumenten en om nieuw licht te werpen over democratische processen en instituties. Op het symposium komen daarom zowel theorie als praktijk van Animal Politics aan bod. Het doel is om meer inzicht te krijgen in de uitdagingen en kansen en de banden met zusterpartijen te versterken.

Voor Istanbul is gekozen omdat in Turkije een vrij nieuwe partij voor de dieren actief is, de Hayvan Partisi. Demet Esra Kose, woordvoerder van de Hayvan Partisi, houdt een lezing op het symposium over de noodzaak van een partij voor dieren in Turkije.

Met de conferentie in Istanbul willen de Partij voor de Dieren en de APF hun steun geven aan de opkomende beweging Animal Politics.

Klik hier voor meer informatie en het programma.

Gerelateerd nieuws

Opinie: Mali geen baat bij gecamoufleerde missie

Vroeger hadden veel gezinnen op de schoorsteenmantel een busje voor de missie. Die missie ging altijd over hulp en nooit over...

Lees verder

Wet Huis klokkenluiders aangenomen

Vandaag stemde de Tweede Kamer in met een initiatiefwet voor betere bescherming van klokkenluiders. Het wetsvoorstel, dat een...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief