Aanbieding Meat the Truth op Dag van de Duur­zaamheid


7 september 2009

Woensdag 9 september 2009 is de Dag van de Duurzaamheid en worden er in het hele land duurzame activiteiten georganiseerd. Op 09.09.09 biedt de Partij voor de Dieren de klimaatfilm Meat the Truth aan voor een speciale prijs: € 7,90 i.p.v. € 12,90! De DVD is te bestellen via de webwinkel van de Partij voor de Dieren.

Meat the Truth is een spraakmakende documentaire van de Nicolaas G. Pierson Foundation. De film, gepresenteerd door Marianne Thieme, vormt een aanvulling op eerdere klimaatfilms, welke telkens één van de grootste oorzaken van de opwarming van de aarde buiten beschouwing hebben gelaten. Meat the Truth laat zien dat wereldwijd de veehouderij meer broeikasgassen uitstoot dan alle auto´s, vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen samen. Daarnaast gaat de film ook in op de invloed van veeteelt op watertekorten en de ongelijke verdeling van voedsel in de wereld.

Meat the Truth heeft al verschillende onderscheidingen gekregen. Op 30 augustus 2009 ontving de film een Eervolle Onderscheiding op het 1e Internationale Filmfestival voor de Rechten van Dieren, dat plaatsvond in Curitiba, Brazilië. En op 15 november 2008 kreeg de film een Eervolle Onderscheiding van de Film Council of Greater Columbus, tijdens het Columbus International Film and Video Festival in de Verenigde Staten.

De documentaire is inmiddels over de gehele wereld vertoond, in landen als Taiwan, Australië, Nieuw-Zeeland, Equador, Canada, Italië, Duitsland, Argentinië, Spanje, Kroatië, Slovenië, Singapore, Portugal en Groot-Brittannië, en is vertaald in 6 verschillende talen: Chinees, Croatisch, Spaans, Portugees, Sloveens en Italiaans. Op het moment wordt er gewerkt aan een Turkse, Duitse en Franse vertaling.

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief