4.160 nieuwe leden Partij voor de Dieren


14 januari 2007

Amsterdam, 15 januari 2007- De Partij voor de Dieren heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar een spectaculaire groei in ledental geboekt. In 2006 sloten 4.160 nieuwe leden zich aan bij de Partij voor de Dieren. Met een aantal uitschrijvingen (opzegging, overlijden, emigratie) van 198 groeide de partij per saldo met 3.963 leden.
Zowel de groei van de partij als het geringe aantal uitschrijvingen mag opmerkelijk heten in vergelijking met andere Nederlandse politieke partijen. Per 31 december 2006 telt de Partij voor de Dieren 6.370 leden. De Partij voor de Dieren startte in 2002.

De Partij voor de Dieren debuteerde op 22 november als wereldprimeur met 2 zetels in het parlement en heeft grote ambities zowel haar ledental, zeteltal als invloed verder uit te breiden. De spectaculaire ledengroei van de Partij voor de Dieren zal andere partijen kunnen inspireren ook te kiezen voor een meer diervriendelijk beleid.
In tal van landen is belangstelling voor navolging van het Nederlandse initiatief als volgende stap in de strijd voor dierenrechten. Er zijn inmiddels Partijen voor de Dieren in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Groot Brittannië en Canada.

Gerelateerd nieuws

Giflozing in Noordzee: tientallen vogels dood

In het weekend van 6 en 7 januari zijn langs de kust van Noord-Holland meer dan 20 dode zeevogels aangetroffen. De dieren war...

Lees verder

Partij voor de Dieren zet in op doorbraak proefdierbeleid

Den Haag, 18 januari 2007 – Tijdens de behandeling van de Rijksbegroting voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de Part...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief