20e partij­congres: kandi­da­ten­lijsten en programma's PS en WS vast­ge­steld


1 december 2014

Met grote eensgezindheid stelden de leden van de Partij voor de Dieren zondag 30 november de kandidatenlijsten en de programma’s voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen vast. Met 500 leden werd het twintigste congres van de Partij voor de Dieren, dat plaatsvond in Conferentiecentrum Zonheuvel in Doorn, druk bezocht.

Partijleider Marianne Thieme sprak in haar openingsspeech over de uitbraak van vogelpest en het trieste feit dat er helemaal niets geleerd is sinds de uitbraak van de vogelgriep in 2003 toen er dertig miljoen kippen gedood werden. Bekijk hier de speech van Marianne Thieme (of klik hier voor de geschreven versie).

Hans Bouma sloot na twee termijnen zijn bestuurslidmaatschap af. Nog één keer sprak hij traditiegetrouw ter afsluiting van het congres de partijleden toe met inspirerende woorden. Klik hier om zijn toespraak terug te lezen.

De Partij voor de Dieren neemt op 18 maart 2015 in tien provincies deel aan de verkiezingen voor de provincie en in acht waterschappen. Sinds de verkiezingen van 2011 is de Partij voor de Dieren met een Statenlid vertegenwoordigd in zeven provincies, te weten Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland en Groningen. De PvdD wil haar vertegenwoordiging uitbreiden met zetels in Friesland, Overijssel en Limburg. Ook in het aantal vertegenwoordigers per provincie ziet de partij op basis van de peilingen groeimogelijkheden.
Daarnaast wil de partij bij de komende verkiezingen haar vertegenwoordiging in de waterschappen uitbreiden van zes naar acht waterschappen.

Lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen:

Zuid-Holland – Carla van Viegen
Noord-Holland – Bram van Liere
Utrecht – Hiltje Keller
Noord-Brabant – Marco van der Wel
Gelderland – Luuk van der Veer
Limburg – Frank Wassenberg
Overijssel – Lia van Dijk
Groningen – Kirsten de Wrede
Friesland – Rinie van der Zanden
Flevoland – Leonie Vestering

Lijsttrekkers voor de waterschapsverkiezingen:

Waterschap Rivierenland – Albert Zwarteveen
Waterschap Amstel, Gooi & Vecht – Lammert van Raan
Waterschap Delfland – Bart Canton
Waterschap Hunze en Aa’s – Gerard Kuipers
Waterschap Rijnland – Ramona Bleyie
Waterschap De Stichtse Rijnlanden – Willem van der Steeg
Wetterskip Fryslân - Theo Scheper
Waterschap Noorderzijlvest – Renata Grijpstra

De complete kandidatenlijsten en de verkiezingsprogramma’s zullen later op de website gepubliceerd worden.

Marianne Thieme met de lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen. v.l.n.r.: Marianne Thieme, Marieke Wilschut (nr 2 op de lijst Groningen), Leonie Vestering, Hiltje Keller, Lia van Dijk, Frank Wassenberg, Bram van Liere, Marco van der Wel, Luuk van der Veer, Rinie van der Zanden en Carla van Viegen


Zes van de acht lijsstrekker voor de waterschapsverkiezingen. v.l.n.r.: Lammert van Raan, Gerard Kuipers, Willem van der Steeg, Albert Zwarteveen, Renata Grijpstra en Ramona Bleyie

Er was weer een heerlijke plantaardige lunch

Leden spreken in tijdens het congres

Marianne Thieme spreekt de leden toe

Europarlementariër Anja Hazekamp

Kamerlid Esther Ouwehand

Presentatie over het werk van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief