'Beste Henk'-brief legt link tussen gezondheid en landbouw


10 november 2011

In een fictieve brief aan staatssecretaris Bleker heeft de Partij voor de Dieren duidelijk laten zien hoe het landbouwbeleid van de staatssecretaris de belangen van het ministerie van Volksgezondheid overheerst en aldus een sterke wissel trekt op de gezondheid van de burgers. “Wij stellen voor dat de minister van Volksgezondheid tegen haar collega van Landbouw fijntjes uitlegt dat het zo niet langer kan,” legt Esther Ouwehand uit. “Zij moet de volksgezondheid beschermen tegen de ziekmakende industriële landbouw en het wordt tijd dat ze Henk Bleker duidelijk maakt hoe de verhoudingen horen te liggen.

De brief die minister Schippers zou moeten sturen aan Staatssecretaris Bleker werd al spoedig omgedoopt tot ‘beste Henk-brief’. In de brief verwees Ouwehand onder meer op de risico's van megastallen, het antibioticagebruik in de veehouderij, de overdadige inzet van landbouwgif en het verdwijnen van de natuur op onze leefopgeving. Al deze ontwikkelingen hebben een direct verband met de gezondheid van burgers.

De Partij voor de Dieren presenteerde de brief woensdag tijdens het debat over de begroting van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Minister Schippers beantwoordt de brief donderdag.

Lees hier de fictieve brief van Edith Schippers aan staatssecretaris Bleker.
Lees hier de hele bijdrage
Of bekijk de beelden op debatgemist

In de media:

CDA kan niet lachen om 'beste Henk-brief' De Telegraaf
Actie Ouwehand (Partij voor de Dieren) kan CDA niet bekoren AD

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief