Bijdrage Teunissen aan debat over de toespraak van Zelensky


31 maart 2022

Voorzitter,

We hebben net geluisterd naar een president wiens land op brute wijze is aangevallen. We veroordelen de Russische agressie met kracht. Zelensky’s oproep voor zwaardere sancties sluit aan bij wat veel collega’s in dit huis en ook de Partij voor de Dieren al vaker hebben benadrukt: dat sancties Poetin en de oligarchen om hem heen ook werkelijk moeten treffen en isoleren. En ook moeten de sancties beter worden gehandhaafd.

Ruim een maand na de afkondiging van de sancties tegen Rusland is het nog steeds onduidelijk wie Russisch vastgoed in Nederland moet opsporen. Dat is onacceptabel. Het is nog steeds mogelijk om handel te drijven met Rusland. Onacceptabel.

Zonder het opdrogen van de geldstroom voor Russische fossiele brandstoffen, blijft Nederland medefinancier van de oorlog, en dat is immoreel. Als we de oorlog niet willen verlengen, moet er een boycot komen op alle Russische olie, kolen en gas. Nederland kan daarin samen met een aantal andere landen vooroplopen. Door industrieën af te schakelen, energie te besparen en versneld in te zetten op duurzame bronnen kunnen we stoppen met het financieren van Poetins oorlog. Daarom de volgende motie:

Motie Teunissen over per direct een boycot afkon­digen voor de invoer van Russische olie, kolen en gas

Interessant voor jou

Bijdrage Van Raan aan debat over mijnbouw Groningen

Lees verder

Inbreng Partij voor de Dieren Schriftelijk Overleg L&V-raad van 7 april

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer