Uitbreiding ouder­schaps­verlof en betaalbare kinder­opvang


De Partij voor de Dieren vindt het belangrijk dat beide ouders voor hun kinderen kunnen zorgen en de zorgtaken kunnen delen. De mogelijkheid voor ouderschapsverlof is daarom belangrijk voor beide zorgende partners. Drie maanden betaald ouderschapsverlof voor partners moet mogelijk worden, zodat ouders hun zorgtaken goed kunnen combineren met hun werk. Ook zou het kraamverlof voor partners uitgebreid moeten worden van twee dagen naar twee weken.

De Partij voor de Dieren wil dat de kinderbijslag afhankelijk wordt van wat ze verdienen, om zo de lasten eerlijk te verdelen en iedereen gelijke kansen te geven.

Kinderopvang
De Partij voor de Dieren vindt betaalbare kinderopvang noodzakelijk. Kinderopvang moet bovendien veilig, dichtbij het werk en flexibel zijn, zodat ouders hun zorgtaken goed kunnen combineren met hun werk. De bijdrage van de overheid aan de kinderopvang moet in stand blijven. En er moet onderzocht worden of kinderopvang standaard onderdeel kan worden van het door de overheid aangeboden basisonderwijs, naar Scandinavisch model.

Het standpunt Uitbreiding ouderschapsverlof en betaalbare kinderopvang is onderdeel van: Economische systeemverandering

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer