Posi­tief­lijst


Om dierenleed te voorkomen wil de Partij voor de Dieren het aantal diersoorten dat in Nederland mag worden gehouden en verhandeld sterk beperken. We vinden dat het natuurlijke gedrag, de aard en de behoeften van het dier daarbij als uitgangspunten moeten worden genomen. Veel dieren zijn vanwege hun aard en behoeften niet geschikt om gehouden te worden als huisdier. Vooral aan exotische dieren en vogels kan meestal geen geschikte leefomgeving worden geboden, met alle gevolgen van dien.

Na jarenlange inzet van dierenbeschermingsorganisaties en de Partij voor de Dieren ligt er een zogenaamde positieflijst voor zoogdieren. Daarin staan de zoogdieren die als huisdier gehouden mogen worden. Dieren die niet op de lijst staan, zoals wasberen en servals, mogen straks niet meer worden gehouden en verhandeld. De regering is van plan deze lijst op 1 januari 2024 in werking te laten treden, als het aan de Partij voor de Dieren ligt gebeurt dit zo snel mogelijk.

Nu is het belangrijk dat er ook snel een positieflijst komt voor reptielen, amfibieƫn en vogels. Zodat het gesleep met dieren en het houden in te kleine kooien, terraria, en hokken afgelopen is. Voor de lijst klik hier.

Het standpunt Positieflijst is onderdeel van: Dierenrechten

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer