Posi­tief­lijst


De Partij voor de Dieren wil exotische dieren als huisdier verbieden. In Nederland heeft de helft van alle huishoudens één of meer huisdieren. Niet alleen katten en honden. Ook exotische dieren. Maar hun behoeften en natuurlijk gedrag is anders dan bij honden en katten. Fokkers handelen ook veel in (exotische) dieren. Dat moet stoppen.

Om dierenleed te voorkomen wil de Partij voor de Dieren dat er een lijst komt met dieren die geschikt zijn als huisdier. Dieren moeten kunnen leven zoals ze zelf willen en hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Veel dieren zijn niet geschikt om gehouden te worden als huisdier. Dit zijn vaak exotische dieren en vogels. Voor hen is de manier waarop ze vaak gehouden worden niet goed omdat het heel erg verschilt met de manier waarop ze in de natuur leven.

Na jarenlange inzet van dierenbeschermingsorganisaties en de Partij voor de Dieren is er nu een positieflijst voor zoogdieren. Hierin staan de zoogdieren die als huisdier gehouden mogen worden. Dieren die niet op de lijst staan, zoals wasberen en servals, mogen niet meer worden gehouden en verhandeld.

Nu is het belangrijk dat er ook snel een positieflijst komt voor reptielen, amfibieën en vogels. Zodat het gesleep met dieren en het houden in te kleine kooien, terraria, en hokken afgelopen is. Voor de lijst klik hier.

Het standpunt Positieflijst is onderdeel van: Dierenrechten

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen