Een nert­sen­fok­verbod


De Partij voor de Dieren is verheugd dat eind 2012 is ingestemd met een verbod op pelsdierfokkerij.

PVV, PvdA (met uitzondering van één lid), ChristenUnie, GroenLinks, SP, D66, Partij voor de Dieren, OSF en 50PLUS stemden in de Eerste Kamer voor het initiatiefwetsvoorstel van de SP en PvdA; tegen stemden VVD, CDA, SGP en PvdA-senator Linthorst. Sanering op korte termijn is echter bewust getraineerd door de lobby van nertsenfokkers. Keer op keer waren er wijzigingen noodzakelijk om de nertsenfokkers tegemoet te komen, waaronder de oprekking van de overgangstermijn. Volgens de wet hebben nertsenfokkers nu nog tot 2024 de tijd om hun bedrijfsvoering af te bouwen. Hierdoor zullen tot 2024 nog vele tientallen miljoenen dieren vergast worden voor hun vacht.

De Partij voor de Dieren wil een totaalverbod op de productie, de import en handel van alle soorten bont. De PvdD wil verder dat Nederland zich ook in de Europese Unie sterk maakt voor een Europees verbod op het fokken van pelsdieren.

Het standpunt Een nertsenfokverbod is onderdeel van: Mode

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Over­winning: fokverbod voor nertsen!

Einde aan bont

De Tweede Kamer stemde vanmiddag voor een verbod op het fokken van nertsen voor bont. De afgelopen weken brak in zeventien nertsenfokkerijen het coronavirus uit en werden honderdduizenden nertsen vroegtijdig gedood. Het kabinet was van plan om de nertsenfokkers toe te staan verder te fokken met nieuwe dieren, maar de Tweede Kamer was duidelijk en stemde voor de motie van de Partij voor de Dieren: ...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws