Een nert­sen­fok­verbod


De Partij voor de Dieren is verheugd dat er per 2021 een vroegtijdig een einde zal komen aan de nertsenfokkerij in Nederland.

In 2012 werd een initiatiefwet aangenomen om de nertsenfokkerij te verbieden. Sanering op korte termijn werd echter bewust getraineerd door de lobby van nertsenfokkers. Keer op keer waren er wijzigingen noodzakelijk om de nertsenfokkers tegemoet te komen, waaronder de oprekking van de overgangstermijn. Volgens de wet kregen nertsenfokkers tot 2024 de tijd om hun bedrijfsvoering af te bouwen. In de coronacrisis bleken nertsen zeer vatbaar voor het virus en fokkerij na fokkerij raakte besmet. Op 23 juni 2020 stemde de Tweede Kamer in met een motie van de Partij voor de Dieren om de nertsenfokkerij niet in 2024, maar al per 2021 te stoppen.

De Partij voor de Dieren wil een totaalverbod op de productie, de import en handel van alle soorten bont. De PvdD wil verder dat Nederland zich ook in de Europese Unie sterk maakt voor een Europees verbod op het fokken van pelsdieren.

Het standpunt Een nertsenfokverbod is onderdeel van: Mode

Een nertsenfokverbod

Wat we hebben bereikt

  • Nertsenfokkerij vanaf 2021 verboden in Nederland

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws