Krachtig optreden tegen inter­net­censuur


De Partij voor de Dieren hecht veel waarde aan de privacy van mensen. Privacy moet worden beschermd en mag niet worden ingeperkt door de overheid.

Burgers hebben recht op een vrij internet zonder controle of het doorgeven van hun gegevens door internetproviders. Providers mogen niet gedwongen worden om het internetverkeer van klanten te volgen. Anders komt de privacy, communicatievrijheid en vrijheid van meningsuiting in gevaar. Internetproviders mogen niet handelen als spionnen voor opsporingsdiensten.

Online diensten moeten beschikbaar zijn zonder dat je wordt gevolgd. Het verzwakken van versleuteling van informatie is niet acceptabel. Internetcensuur en het afsluiten van delen van het internet mogen niet gebeuren. Handelsovereenkomsten die internetmonopolies bevorderen, moeten worden afgewezen.

De Partij voor de Dieren staat voor vrij downloaden en uploaden van internetcontent voor persoonlijk gebruik. De Partij voor de Dieren vindt daarnaast dat het mogelijk moet zijn om bepaalde websites te blokkeren, zoals sites die oproepen met geweld of sites met kinderporno of pro-anorexiasites. Dit moet echter per geval afgewogen worden.

Het standpunt Krachtig optreden tegen internetcensuur is onderdeel van: Een rechtvaardige samenleving

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer