Alter­na­tieve genees­wijze als onder­steuning of toevoeging


De Partij voor de Dieren is van mening dat mensen de keuze moeten hebben om een alternatieve geneeswijze te gebruiken. We vinden wel dat dit niet als vervanging, maar als ondersteuning of toevoeging moet dienen. Wanneer het om levensgevaarlijke ziektes gaat, vinden wij dat mensen beschermd moeten worden tegen personen die normale geneeswijze altijd afraden, waardoor de overlevingskansen van de patiënt worden verkleind.

Het welzijn van de patiënt dient altijd voorop te staan. Dus zou de patiënt goed geïnformeerd moeten worden over de mogelijke geneeswijzen en de voor- en nadelen hiervan door een vakkundig persoon. De keuze is echter altijd aan de patiënt zelf. Er dient daarnaast meer erkenning te komen voor het belang van alternatieve geneeswijzen en een einde te komen aan het alleenrecht van de reguliere visie en aanpak binnen de gezondheidszorg.

Gecertificeerde complementaire geneeswijze
De Partij voor de Dieren wil dat mensen vrij kunnen kiezen welke zorg ze willen ontvangen, inclusief complementaire geneeswijzen. Het is belangrijk dat zorgverleners duidelijke kwalificaties hebben, zodat patiënten weten dat ze goed opgeleid zijn en veilige behandelingen bieden. Op dit moment is er nog veel ruimte voor verbetering, omdat sommige complementaire behandelingen niet goed gecertificeerd zijn.

Het standpunt Alternatieve geneeswijze als ondersteuning of toevoeging is onderdeel van: Zorg voor iedereen

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer