Royal Schiphol Group zoekt een CEO


Ben jij die duurzame duizendpoot die Schiphol kan laten krimpen?

Chief Executive Officer
Royal Schiphol Group N.V.

· Stand­plaats: Amsterdam
· Salaris: ruim € 500.000,-
· Uren per week: 36 - 40
· Contractduur: Vast contract voorafgegaan door een jaarcontract. Bij voldoende functioneren: na een jaar omzetting in onbepaalde tijd.
· Reageren voor: 1 april
· Plaatsingsdatum: z.s.m.

Functie-eisen

  • Je hebt enig besef van de ernst van de klimaat- en biodiversiteitscrisis.
  • Je kunt Schiphol gecontroleerd laten krimpen tot binnen de planetaire grenzen.
  • Je weet hoe een bedrijf moet functioneren binnen de rechtsstaat. Bijvoorbeeld door het verkrijgen van de verplichte natuurvergunning en het opstellen van een milieueffectrapportage.
  • Je weet hoe de gezondheid van werknemers te garanderen. Onder jouw leiding wordt niet langer een groot deel van het platformpersoneel ernstig ziek. Kennis over (ultra)fijnstof en Zeer Zorgwekkende Stoffen is een pre.
  • Je weet de overlast voor de omgeving wezenlijk te verminderen. Kennis over geluidsnormen en de waarde van nachtrust is een pre.
  • Je herkent een verloren zaak wanneer je die ziet. Je weet een mooie nieuwe bestemming te vinden voor Lelystad Airport.
  • Je weet van Schiphol een prettige plek te maken om te werken. Personeel krijgt fatsoenlijk betaald en sjouwers raken niet langer geblesseerd omdat hulpmiddelen ontbreken.
  • Je kunt omgaan met populistische bewindspersonen die op werkbezoek komen om hun irrationele liefde aan de sector te verklaren. Tijdens werkbezoeken praat je ze bij over de schadelijke kanten van de luchtvaart.

Functie­omschrijving
Als CEO van Schiphol ben je, op dit kantelpunt in de tijd, van doorslaggevend belang voor de toekomst van de luchthaven. Na 100 jaar groei weet jij vorm te geven aan de nieuwe fase van krimp. Dit vereist dat je het hele team van luchtvaartenthousiastelingen weet te bereiken met cruciale kennis over de klimaatcrisis. Als CEO ga je ook in overleg met de internationale collega’s om te kijken hoe zij ook kunnen krimpen tot binnen de sociale en planetaire grenzen.
De zwaar verstoorde relatie met Schiphol-omwonenden weet jij overtuigend te herstellen door o.a. nachtvluchten per direct af te schaffen. Verder ligt er een grote opgave om de bodemvervuiling op en onder Schiphol te saneren. Je gaat daar voortvarend mee aan de slag en schuift de vervuiling niet langer rond in de omgeving. Gezondheid en veiligheid op #1 zijn voor jou geen loze woorden. Je beseft dat daar ook harde acties bij horen. Je kent het begrip valse beloftes niet.

Wij werken veel hybride, zo geven we het voorbeeld voor zakelijke reizigers dat fysieke aanwezigheid lang niet altijd noodzakelijk is.

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris krijg je een NS-jaarkaart, een fiets van de zaak en een ultrafijnstofmasker mocht je eens een keer het platform bezoeken.

Bijzonderheden
Als je wordt uitgenodigd voor een eerste gesprek vragen we je een assessment te maken. Ook kunnen we je vragen een integriteit- en moraliteitstest af te leggen.