Thieme: Dieren natuur en milieu van groter belang


22 september 2011

“Het is de hoogste tijd om over te schakelen naar wat echte waarde vertegenwoordigt: De positie van dieren, natuur en milieu, ons klimaat. Het zijn onderwerpen die van groter belang zijn dan de troonrede en de beantwoording van de minister-president doen vermoeden.” Dat zei Marianne Thieme tijdens de tweede termijn van de Algemene Politieke beschouwingen.

De Partij voor de Dieren is van mening dat het kabinet op geen enkele wijze duidelijk heeft gemaakt op welke wijze ze ons klimaat, onze natuur, de leefomstandigheden van dieren en de verdeling van voedsel en grondstoffen op een eerlijke manier wil regelen. Daarom heeft de fractie in totaal zes moties ingediend.

Allereerst verzoeken Thieme en Sap in een motie de regering binnen 3 maanden met voorstellen te komen om milieuschadelijke subsidies af te schaffen. In de tweede motie verzoeken Thieme, Sap en Roemer de regering een doorstart te faciliteren van zonnefoliefabriek Helianthos. De derde motie, mede ondertekend door Sap, Cohen en Roemer, heeft tot doel de regering op te roepen om af te zien van de verkoop van natuurgebieden totdat onafhankelijk ecologisch onderzoek heeft vastgesteld dat hierdoor geen natuurwaarden verloren gaan. Voorts wil de Partij voor de Dieren -in een motie met steun van Cohen, Roemer en Sap- dat de regering de bezuinigingen op het natuurbudget opschort. In de vijfde motie roept Thieme -samen met Cohen, Roemer, Pechtold, Sap en Slob- de regering op met een plan te komen om beheerkosten van de natuur terug te dringen door aantasting bij de bron aan te pakken.

Tot slot vraagt Thieme de regering in haar zesde motie om een einde te maken aan het stapelen van dieren.

Lees meer:
De bijdrage van Marianne Thieme Algemene Politieke Beschouwingen 2011 Eerste termijn

De bijdrage van Marianne Thieme Algemene Politieke Beschouwingen 2011 Tweede termijn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief