Uitbrei­dings­plannen lucht­havens moeten stoppen


13 november 2017

Bij Lelystad Airport werd zaterdag 11 november een manifestatie gehouden tegen de uitbreiding van het vliegveld. Femke Merel Arissen, Kamerlid van de Partij voor de Dieren, betuigde als een van de sprekers haar steun aan de actiegroepen die het protest op poten hadden gezet. Arissen: "De Partij voor de Dieren zal alles op alles zetten om zowel de uitbreiding van Lelystad als die van Schiphol te stoppen."

Lelystad Airport moet vanaf 1 april 2019 een deel van de (vakantie)vluchten van Schiphol overnemen, zodat onze grootste luchthaven verder kan doorgroeien. Om de aanvliegroutes van Schiphol niet in de weg te zitten mogen de toestellen van en naar Lelystad over een groot deel van ons land niet hoger vliegen dan 1.800 meter. “Met alle gevolgen van dien: meer geluidsoverlast, meer schade voor volksgezondheid en milieu en meer kans op botsingen met vogels”, zegt Arissen. “De enige verantwoorde en zorgvuldige stap is nu te stoppen met de uitbreidingsplannen voor Lelystad Airport en Schiphol. Waarom nog meer luchtvaart als we nu al de klimaatdoelstellingen niet halen?”

Op het protest waren bijna 500 demonstranten afgekomen, waaronder veel actieve PvdD-leden uit Flevoland, Overijssel en Gelderland. Zij lieten zich goed zien met banners, vlaggen en protestborden met daarop de teksten 'Pretvlucht uit de lucht' en 'Luchtvaart die zorgen baart'.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief