"Meat the Truth" in London in premiere gegaan


21 mei 2008

Na de succesvolle Amsterdamse première afgelopen december, is op maandag 19 mei de Internationale versie van de documentaire Meat the Truth in London in première gegaan. Marianne Thieme en Karen Soeters arriveerden vergezeld van de Britse komiek Dave Spikey in zogenaamde Rickshaws beplakt met de filmposter van Meat the Truth bij het theater Odeon West End.

Aan de internationale versie hebben diverse internationale beroemdheden hun medewerking verleend waaronder Pamela Anderson, Bill Maher, Emily Deschanel, Tony Denison, James Cromwell, Elaine Hendrix, Kate Flannery, Debra Wilson Skelton, Joy Lauren en Esai Morales.

Voor de vertoning werd er onder andere een toespraak gehouden door Annet Pinner, voorzitter van de Vegetarian Society, en medeorganisator van de première. De première vormde de start van de “nationale vegetariërs week” in Groot Britannië.

Speciaal voor de première in London heeft de Vrije Universiteit van Amsterdam, in opdracht van de Nicolaas G. Pierson Foundation, een besparingstabel voor Groot Brittannië gemaakt. Deze werd na afloop van de film door Marianne Thieme gepresenteerd. Het publiek reageerde zeer enthousiast op de film en was met name verrast door de besparingstabellen die bijvoorbeeld duidelijk maken dat als iedereen in de Groot Brittannië 1 dag in de week geen vlees zou eten dat dezelfde besparing oplevert als vijf miljoen auto’s van de weg halen.

Na de vertoning was er net als bij de Amsterdamse première een taart in de vorm van smeltende ijsschotsen met ijsberen erop, als symbool voor de gevolgen van het broeikaseffect. De taart werd onder grote belangtelling aangesneden door Marianne Thieme, Karen Soeters, Dave Spikey en Henk Keilman die voor de gelegenheid ook naar Londen was gekomen.
London is de eerste in een reeks van steden waar Meat the Truth in premiere zal gaan. In de komende maanden volgen onder andere New York, Washington, Dresden, Barcelona, Brussel, Singapore en Being.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief