PvdD steunt eerlijk kinder­pardon


16 maart 2015

De Partij voor de Dieren steunt de actie voor een Eerlijk Kinderpardon. Toen twee jaar geleden het kinderpardon werd aangekondigd, was dit voor veel kinderen geweldig nieuws. Door de strenge regels van het kinderpardon leven er op dit moment echter nog honderden kinderen in onzekerheid over hun lot. De Partij voor de Dieren vindt dat in strijd met de fundamentele beginselen van een beschaafde samenleving.

Kinderen vallen buiten het Kinderpardon bijvoorbeeld doordat ze niet onder Rijkstoezicht in Nederland verbleven, ondanks dat deze kinderen wel bekend waren bij de gemeente waar ze woonden en naar school gingen. Er is dus geen enkele sprake van dat deze kinderen zich bewust verstopt zouden hebben, zoals wel wordt gesuggereerd. De Partij voor de Dieren vindt dat ook deze kinderen, die in Nederland zijn opgegroeid, hier naar school gaan en vriendjes hebben, onder de regeling van het kinderpardon zouden moeten vallen. Een motie die hier vorig jaar om vroeg werd helaas verworpen door een Kamermeerderheid van o.a. PvdA, VVD, CDA, PVV en SGP. Daarnaast zijn er veel kinderen die net buiten het kinderpardon vallen omdat ze net te oud zijn.

De Partij voor de Dieren is het niet eens met deze strikte regels en strijdt daarom voor een eerlijk kinderpardon. De partij is van mening dat een overheid die voor haar inwoners staat, kinderen hun toekomst niet mag ontnemen. Steun ook het eerlijk kinderpardon en teken de petitie via stemvoorkinderen.nl.

Bekijk Esther Ouwehand's toespraak tijdens de actie voor het Eerlijk Kinderpardon (11 maart 2015, Den Haag):

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief