PvdD steunt burger­ini­ti­atief tegen kern­wapens


28 april 2016

De Partij voor de Dieren steunt het burgerinitiatief ‘Teken tegen kernwapens’ van vredesorganisatie PAX. Er moet een verbod op het bezit en gebruik van kernwapens in Nederland en de rest van de wereld komen. De PvdD vindt het gebruik hiervan inhumaan.

De Partij voor de Dieren wijst het bezit en gebruik van kernwapens af. De partij vindt dat dat deze wrede massavernietigingswapens geen enkel bestaansrecht hebben. Nederland moet werken aan een universeel verbod op het gebruik van elke vorm van uranium in wapens en zich inzetten voor een alomvattend verbod op kernwapens. De nog aanwezige kernwapens dienen op korte termijn uit Nederland verwijderd te worden.

Donderdag spreekt de Tweede Kamer over een Nederlands verbod op kernwapens, naar aanleiding van het burgerinitiatief ‘Teken tegen kernwapens’. Vredesorganisatie PAX heeft hiervoor meer dan 45.000 handtekeningen verzameld. Dit burgerinitiatief moet de Nederlandse regering, die voorstander van nucleaire ontwapening is, bewegen om kernwapens in Nederland te verbieden.

Marianne Thieme: “Niemand in de wereld wil een herhaling van de gruwelen van Hiroshima en Nagasaki, die meer dan 300.000 mensen het leven kostten. Het is nu, 70 jaar later, tijd dat Nederland haar eigen verantwoordelijkheid neemt om een kernwapenvrije wereld dichterbij te brengen.

Het gehele voorstel van PAX is hier te lezen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief