Partij voor de Dieren vaart mee met Boten­parade Amsterdam Gay Pride


4 maart 2013

De Partij voor de Dieren zal dit jaar meevaren in de Botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride. Dit werd gisteren bekend gemaakt bij de loting. De partij is blij dat ze een plaatsje heeft kunnen bemachtigen in de botenparade, waarvoor ieder jaar veel belangstelling is. Vorig jaar waren er 188 aanmeldingen, terwijl er maar 80 boten mee kunnen varen.

De Partij voor de Dieren is van mening dat de overheid zorg moet dragen voor volwaardige integratie en gelijkberechtiging, overal waar sprake is van achterstelling van groepen, zoals vrouwen, etnische minderheden, lesbiennes, homo- en biseksuelen, en transgenders (LHBt). Ook is de Partij voor de Dieren van mening dat een krachtig LHBt-beleid moet worden gevoerd en dat geïnvesteerd moet worden in LHBt-emancipatie in multiculturele en religieuze kringen.

Vorig jaar ondertekende Marianne Thieme het Roze Stembusakkoord om meer gestalte te geven aan deze standpunten. In het akkoord is onder meer afgesproken dat er een einde komt aan de weigerambtenaar, dat op scholen verplichte voorlichting over homoseksualiteit wordt gegeven, dat de juridische positie van lesbische ouders wordt verbeterd en dat de genderidentiteit van transgenders wordt erkend. Ook werd in het akkoord een oproep gedaan om docenten en leerlingen niet van school te sturen als ze uiting geven aan hun homoseksualiteit. Het is de bedoeling dat deze zaken voor het eind van het jaar geregeld zijn.

De Amsterdam Gay Pride begint op zaterdag 27 juli en duurt tot en met zondag 4 augustus. De Botenparade vindt plaats op zaterdag 3 augustus. Het thema van de Amsterdam Gay Pride is dit jaar ‘Reflect’.

Gerelateerd nieuws

Opinie: Mijn idee voor Nederland (korte versie)

Dit is de verkorte versie van de lezing 'Mijn idee voor Nederland', gepubliceerd in de Volkskrant, 1 februari 2013 Bio-i...

Lees verder

Opinie: Voedselfraudeurs moeten eindelijk worden aangepakt

Van dit artikel is een korte versie gepubliceerd onder de titel 'Falende voedselcontrole' in het Nederlands Dagblad op 5 ma...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief