Partij voor de Dieren plant Groeiend Verzet Bos als alter­natief groei­model


10 maart 2013

Vandaag heeft de Partij voor de Dieren met een paar honderd vrijwilligers een bos aangeplant in de gemeente Haarlemmermeer. De plantactie vormt onderdeel van de campagne Groeiend Verzet van de Partij voor de Dieren tegen de rigoureuze bezuinigingen op de natuur. Rond de 5.000 bomen en struiken hebben een plek gekregen in het bosperceel dat vlakbij een woonwijk ligt. Het bos, dat onderdeel is van een project van de gemeente Haarlemmermeer, gaat een groene verbindingszone vormen tussen het duingebied en het Groene Hart. Partijleider Marianne Thieme van de PvdD en wethouder Jeroen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer plantten samen symbolisch de eerste boom.

De aanleiding voor de Groeiend Verzet-actie vormen de bezuinigingen op de natuur. De natuur kan de enorme bezuinigingen van 400 miljoen – op een budget van 800 miljoen – niet dragen. Marianne Thieme: “Bescherming en beheer van de natuur dulden geen uitstel. De Partij voor de Dieren vraagt met de actie Groeiend Verzet - tegen de verdrukking en economische somberheid in -aandacht voor het belang van natuur voor mens en dier.”

De campagne Groeiend Verzet startte eind 2011 met de verkoop van bomen voor € 5 per stuk via de website van de Partij voor de Dieren. Inmiddels zijn in totaal 26.500 bomen verkocht. In december 2011 werd het eerste protestbos aangelegd bij het ecoduct over de A2 bij Vianen. In het voorjaar van 2012 zijn 16.000 bomen geplant in het stiltegebied Plantage Willem III op de Utrechtse Heuvelrug, door vrijwilligers van het Utrechts Landschap.

Deze keer hebben 5.000 bomen die van nature in Nederland voorkomen een plek gekregen in Haarlemmermeer. De Partij voor de Dieren steunt hiermee het groene initiatief van deze gemeente om natuur in de directe leefomgeving van burgers te brengen via het project Park21.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren plant Groeiend Verzet Bos als alternatief groeimodel

Zondag 10 maart plant de Partij voor de Dieren met 400 vrijwilligers een bos aan in de gemeente Haarlemmermeer. De plantacti...

Lees verder

Aanpak onnodige verlichting kantoren en winkels door motie PvdD

De regering moet energieverspilling tegengaan door het ’s avonds en ’s nachts aanlaten van verlichting in lege kantoor- en...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief