Partij voor de Dieren draagt Elze Boshart voor als voor­zitter


4 maart 2019
Het partijbestuur draagt Elze Boshart op het komende congres voor als verenigingsvoorzitter. Het voorzitterschap wordt nu vervuld door Floriske van Leeuwen, die zich niet herkiesbaar stelt. Elze Boshart is een van de oprichters van de Partij voor de Dieren en momenteel secretaris van het partijbestuur.

Elze Boshart: "Als voorzitter wil ik de partij van binnenuit verder versterken. Door onze vertegenwoordigers te ondersteunen, en vooral door mensen op te leiden en te coachen, zodat zij het geluid van de partij op zoveel mogelijk plekken kunnen laten horen. In de politieke arena én op straat. Want we zijn een actiepartij, die in de politiek verwoordt waar dierenbeschermers, dierenactivisten en klimaatactivisten zich voor in willen zetten: een leefbare aarde voor toekomstige generaties. Alles wijst erop dat het moment gekomen is dat wij het doorslaggevende verschil kunnen gaan maken voor dieren, natuur en milieu."

"Voor een jonge, snel groeiende partij is de uitdaging voor de komende periode te werken aan meer diversiteit en om meer jongeren te interesseren en op te leiden voor een politieke carrière", vervolgt Boshart. "De Partij voor de Dieren is een inclusieve beweging, waarin iedereen die dieren en het klimaat aan het hart gaat zich thuis kan voelen. Van vleesverlater tot veganist en van donateur aan het plaatselijke asiel tot klimaatstaker."

De kandidatuur van Elze Boshart wordt voorgelegd aan de leden op het partijcongres van 31 maart. Leden die zich tegenkandidaat willen stellen voor de functie van partijvoorzitter kunnen zich uiterlijk 11 maart melden bij het partijbestuur.

Elze Boshart is sinds de jaren 90 actief als dierenactivist en campagneleider. Daarvoor was zij werkzaam in het bedrijfsleven, bij lokale overheden en bij maatschappelijke organisaties. Zij werd in 1963 geboren in Amsterdam, groeide op in Twente en studeerde museologie in Leiden. De afgelopen twintig jaar werkte zij als zelfstandig communicatieadviseur en ondernemer.

Elze maakte deel uit van het oprichtingsbestuur van de Partij voor de Dieren in 2002 en is verantwoordelijk voor het opleiden van politiek en bestuurlijk talent. In 2013 trad zij toe tot het partijbestuur en daar is zij sinds 2016 secretaris.

Gerelateerd nieuws

OM ziet af van vervolging Klaas Dijkhoff (VVD) voor oplaten proefballonnen

Het Openbaar Ministerie is niet bereid vervolging in te stellen tegen Klaas Dijkhoff van de VVD die op 24 november 500 wensba...

Lees verder

'Coalitie ontloopt debat voor verkiezingen over doorrekeningen klimaatakkoord'

De Partij voor de Dieren maakt zich ernstig zorgen over het ontbreken van een effectief en ambitieus klimaatbeleid naar aanle...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief