Partij voor de Dieren breidt aantal volks­ver­te­gen­woor­digers uit met 30%


4 maart 2010

Amsterdam, 4 maart 2010 - De gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart hebben het beoogde resultaat opgeleverd voor de Partij voor de Dieren. De partij krijgt tenminste zes zetels in de zes gemeenten waar is deelgenomen. In Amsterdam, Den Haag, Leiden, Groningen Apeldoorn en Buren is vanaf nu een gemeenteraadslid die exclusief de belangen van dieren, natuur en milieu gaat behartigen.

De Partij voor de Dieren deed voor het eerst in haar geschiedenis mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Er is stevig campagne gevoerd door de kandidaten en de actieve leden van de partij en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Met deze verkiezingsuitslag komt het totaal aantal volksvertegenwoordigers van de Partij voor de Dieren op 26. De partij had al twee Tweede Kamerleden, één Eerste Kamerlid, negen Statenleden in acht provincies, acht waterschapsbestuurders in zes waterschappen en sinds gister ook zes gemeenteraadsleden in zes gemeenten.

In de gemeenten wil de Partij voor de Dieren onder andere een wethouder dierenwelzijn, natuur en milieu instellen, de hondenbelasting afschaffen en voldoende losloopgebieden voor honden realiseren, ruimte voor groen, circussen met wilde dieren weren, dierennoodhulp structureel regelen en het gebruik van duurzame energie meer stimuleren. Kortom, de Partij voor de Dieren streeft naar leefbare gemeenten met respect voor mens, dier, natuur en milieu.

Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen verwacht de partij een verdubbeling van het huidige aantal Kamerzetels te kunnen realiseren. Dat zou een groei betekenen van twee naar vier zetels.

Gerelateerd nieuws

Intrekking vaarvergunning Sea Shepherd van de baan

Den Haag, 4 maart 2010 – Op aandringen van de Partij voor de Dieren is de door het kabinet Balkenende IV voorgestelde wijzigi...

Lees verder

Inzet Partij voor de Dieren leidt tot verblijfsvergunning Van Roosmalen

Primatoloog en amazonedeskundige Marc van Roosmalen, die eerder in Brazilië werd veroordeeld voor ‘biopiraterij’, heeft onlan...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief