Marianne Thieme presen­teert haar 'Idee voor Nederland'


13 februari 2013

Marianne Thieme presenteert op donderdag 28 februari haar ‘Idee voor Nederland’ in De Balie in Amsterdam. Haar stelling: we kunnen de wereld alleen maar voeden door een transitie naar veel minder dierlijke en veel meer plantaardige eiwitten. Veehouderij is een doodlopend spoor, de snel toenemende wereldbevolking kan door geen enkele vorm van veehouderij adequaat worden gevoed.

De veehouderij legt een te groot beslag op het wereldwijde landbouwareaal. Nederland houdt relatief gezien het meeste vee ter wereld en is slager en melkboer van heel veel andere landen. 70 miljard kilogram mest maakt daarnaast van Nederland het vieste jongetje van Europa. Het pleidooi om verder te intensiveren, megastallen te bouwen in binnen- en buitenland en nog meer dieren te houden dan de 500 miljoen die nu al jaarlijks geslacht worden is voor Thieme onacceptabel. Daarom presenteert zij een tegengeluid en een nieuw idee voor Nederland.

Hoe moet Nederland er over tien jaar uitzien? Wat is het grootste probleem van ons land en hoe gaan we dat oplossen? Die vragen stelt De Balie in samenwerking met de Volkskrant aan bijzondere denkers en doeners in de lezingenreeks ‘Mijn idee voor Nederland’. Politici, wetenschappers en schrijvers gaan op zoek naar antwoorden. Zij durven een vernieuwende blik te werpen op Nederland.

Kaarten voor de lezing van Marianne Thieme kunt u hier bestellen.
Datum: donderdag 28 februari
Aanvang: 20.00u

De lezing wordt in dezelfde week gepubliceerd in de Volkskrant.

Gerelateerd nieuws

Dijksma gaat beleid agressieve honden nader bekijken op verzoek PvdD

Op verzoek van de Partij voor de Dieren heeft staatssecretaris Dijksma deze week aan de Tweede Kamer laten weten dat zij h...

Lees verder

Doorbraak in strijd tegen overbevissing

De Nederlandse regering moet zich in Europa gaan inzetten voor verlaging van de Europese visserijsubsidies. Een Kamermeerderh...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief