Kamer­vragen over vrese­lijke vervoers­wijze van kamelen


2 oktober 2009

De Partij voor de Dieren stelde vandaag Kamervragen over de vervoerswijze van kamelen en/of dromedarissen op een luchthaven. Op foto’s is te zien dat de dieren vastgebonden zitten op een pallet en totaal geen bewegingsruimte hebben. De Partij voor de Dieren is zeer verontwaardigd over deze manier van vervoeren en heeft de minister om opheldering gevraagd.

Marianne Thieme wil van minister Verburg van LNV weten wie er verantwoordelijk is voor dergelijke wijze van vervoeren. Daarnaast wil de Partij voor de Dieren antwoord op de vraag of het mogelijk is dat het vervoer van kamelen en/of dromedarissen zoals op de foto aangegeven in overeenstemming is met de geldende wet- en regelgeving op het gebied van het vervoeren van dieren.

Marianne Thieme: “Het is onbestaanbaar dat dieren op deze vreselijke wijze vervoerd worden. Ik heb de minister gevraagd of zij dit met mij afkeurt en wat ze gaat doen om dergelijke misstanden in de toekomst te voorkomen”.

Klik hier voor de Kamervragen.

Gerelateerd nieuws

Wereld Vegetariërs Dag

1 oktober is het Wereld Vegetariërs Dag. Een dag waarop iedereen wordt opgeroepen geen dieren te eten en zich in te zetten vo...

Lees verder

Wet dieren is vooral 'wet dierlijke producten': Leeg, onduidelijk en geen dierenwelzijnswet

Den Haag, 5 Oktober 2009 - Morgen zal de Wet Dieren behandeld worden in de Tweede Kamer. Minister Verburg stelt in haar nieuw...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief