H&M stopt defi­nitief met inkoop kleding angorawol


23 december 2013

H&M heeft per direct besloten definitief te stoppen met de inkoop van kleding waarin angorawol is verwerkt. H&M heeft geconcludeerd dat de herkomst van het ingekochte angorawol niet vast te stellen is.

De discussie begon naar aanleiding van schokkende undercoverbeelden gemaakt door dierenrechtenorganisatie PETA over de angorawolproductie in China. De Partij voor de Dieren startte daarop de e-mailactie ‘Stop de verkoop van angorawol‘. Marianne Thieme: “Iedereen heel veel dank voor het sturen van de protestmail. Dat heeft zeker geholpen om H&M te overtuigen te stoppen met de inkoop van angoraproducten. Nu H&M nog overtuigen om ook alle angoraproducten direct uit hun winkels te halen.”

De Partij startte de e-mailactie om modeketens op te roepen te stoppen met de verkoop. Modeketens H&M, C&A en ZARA zijn nog niet gestopt met de verkoop en worden daarom nog steeds opgeroepen om geen angorawol meer in hun schrappen te leggen. WE Fashion gaf enkele weken geleden al aan te stoppen met de in- en verkoop.

De Partij voor de Dieren maakt zich in de Tweede Kamer sterk voor een importverbod op angorawol en een etiketteringsplicht zodat consumenten weten waar de producten vandaan komen. In november stelde Marianne Thieme Kamervragen over de angorawolproductie en bij de behandeling van de Nota Dierenwelzijn diende Thieme op 2 december een motie in voor een importverbod op angorawol.

Op de beelden van PETA is te zien hoe konijnen vastgebonden op een tafel liggen en schreeuwen van de pijn wanneer hun vacht wordt uitgetrokken. 90 procent van het wereldaanbod van angorawol is afkomstig uit China.

Ga naar de e-mailactie

Gerelateerd nieuws

Strengere regels dierproeven

In december heeft de Tweede Kamer ingestemd met wijzigingen van de Wet op de dierproeven. Op verschillende punten is de wet a...

Lees verder

Bommetje onder de vuurwerktraditie

Door Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren Let op! Nederlanders gooien- al dan niet groepsgewijs- zomaar vu...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief