Graan­ad­ver­tentie Partij voor de Dieren vernield met chemisch middel


8 juni 2010

Amsterdam, 8 juni 2010 - De 35.000m2 grote graanadvertentie die de Partij voor de Dieren had laten inzaaien in Nieuw Vennep is door onbekenden met een chemisch middel vernield. Jan Ham, de agrariër die de advertentie inzaaide met een precisie zaaimachine, ontdekte vandaag dat er een chemische stof gespoten is rond de letters in het graanveld. Volgens Ham moet dat in het afgelopen weekend gebeurd zijn en begint het middel nu zijn uitwerking te krijgen.

Zowel Ham als de Partij voor de Dieren hebben aangifte gedaan bij de politie van de vernieling.

Lieke Keller, directeur van het partijbureau: “Het is echt ongekend dat er mensen zijn die kennelijk de duurzaamheidsboodschap van de Partij voor de Dieren niet kunnen verdragen. Het is kenmerkend dat voor de vernieling chemische middelen zijn ingezet.”

Keller kan niet inschatten wat de gevolgen zullen zijn van de vernieling voor de aanmelding bij de het Guiness Book of Records. De boodschap was namelijk de grootste politieke uiting ter wereld.

Gerelateerd nieuws

Oproep: Donaties aan Stichting Dierenthuis!

Stichting Dierenthuis is gevestigd in Aarle-Rixtel, gemeente Laarbeek, net boven Helmond. Het is een zeer bijzondere opvan...

Lees verder

Eén miljoen Metrolezers opgeroepen te kiezen voor duurzaamheid en mededogen

Op de laatste dag voor de verkiezingen heeft de Partij voor de Dieren met steun van een gulle sponsor een outsert van vier pa...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief