Esther Ouwehand opent eerste vegan restaurant van Nederland


12 april 2013

Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid van de Partij voor de Dieren, opent vanmiddag in Den Haag het eerste restaurant in Nederland waar alleen 100% plantaardige producten op het menu staan. De eigenaars John en Carin Galstaun van het nieuwe restaurant ‘Veggies on fire”, dragen als pioniers in belangrijke mate bij aan de omschakeling naar een diervriendelijk, duurzaam en gezond voedingspatroon. Waar vegan restaurants in de VS inmiddels gemeengoed zijn, staat Nederland nog aan de vooravond van deze ontwikkeling.

Mes en vork zijn cruciale wapens in de strijd tegen dierenleed, klimaatverandering, honger en biodiversiteitsverlies. Als we duurzaam voedsel willen produceren, zullen we minder dierlijke eiwitten moeten nuttigen. In het belang van dieren, natuur en milieu – en van onze eigen gezondheid.

In de keuken van Veggies on fire worden diervrije, lokale en biologische ingrediënten gebruikt. Elk seizoen wordt het menu aangepast aan de op dat moment verkrijgbare gewassen. Ook wordt geprobeerd de gewassen zoveel mogelijk bij de lokale producent zelf in te kopen.

De Partij voor de Dieren vecht voor de waarde van voedsel en een radicale omslag in het landbouwbeleid. De productie van vlees en zuivel legt een enorm beslag op de mondiale zoetwater voorraad en landbouwgebieden. Over de gehele wereld worden regenwouden vernietigd om landbouwdieren te kunnen voeden. Dat gaat ten koste van de leefwereld van wilde dieren en de biodiversiteit. Daarnaast veroorzaakt de productie van vlees en zuivel veel leed bij dieren in de bio-industrie.

Esther Ouwehand: “Veggies on fire laat zien dat je voor lekker uit eten geen vlees of kaas nodig hebt. Het draagt bij aan een omschakeling naar een eerlijker voedselvoorziening. De Partij voor de Dieren is blij met elke ondernemer die stappen van betekenis zet op weg naar een plantaardiger en dus diervriendelijker samenleving”.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil schadefonds slachtoffers dierziektencrises

Marianne Thieme pleit vandaag tijdens het Kamerdebat over Q-koorts voor een landelijk schadefonds voor slachtoffers van dierz...

Lees verder

Gifklikker gelanceerd

Kamerlid Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren en Bram Verhave van Stichting Bollenboos hebben vanochtend het meldpunt...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief