Esther Ouwehand in docu over speel­natuur


11 september 2012

Vrijdag 7 september ging de documentaire ‘Scharrelkids – avontuurlijk gamen doe je buiten’ in premiere. De documentaire is een initiatief van Fonds 1818, Jantje Beton en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) en laat zien wat het belang van een groene leefomgeving is voor opgroeiende kinderen. Esther Ouwehand werkte mee aan de documentaire.

Ga naar www.hetscharrelplein.nl om de rest van de documentaire te bekijken en voor informatie over de buitenspeelsubsidie die voor 50 basisscholen beschikbaar is.

Esther Ouwehand: "Alle kinderen hebben recht op een gezonde en uitdagende speelomgeving. 'Scharrelkids' brengt dat op inspirerende wijze in beeld. Ik vond het een eer om mee te werken aan deze prachtige film over speelnatuur”.

De Partij voor de Dieren maakt zich sterk voor natuur in en om de stad. Groen speelt een niet te onderschatten rol bij de gezondheid van mensen. Vooral voor opgroeiende kinderen is dat van groot belang: kinderen blijken veel vaker en langer buiten te spelen als er groene en natuurlijke speelplaatsen in de buurt zijn. Bewegen in de natuur blijkt preventief te werken tegen bijvoorbeeld depressies en overgewicht. Daarbij biedt een natuurlijke speelplaats veel meer ruimte voor vrij spel en creativiteit, wat positieve effecten heeft op het zelfvertrouwen en op de ontwikkeling van vaardigheden als abstract denkvermogen.

Helaas is de afgelopen decennia veel (groene) buitenruimte verdwenen, waardoor veel kinderen opgroeien zonder fijne plek om buiten te spelen. Ouwehand diende daarom eerder dit jaar een motie voor groene speeltuinen en schoolpleinen. De motie werd aangenomen met steun van SP, PvdA, GroenLinks, D66, ChristenUnie en CDA.

Gerelateerd nieuws

Wat in de TV debatten buiten beeld bleef

De Partij voor de Dieren organiseert een serie virtuele één-op-één slotdebatten tussen Marianne Thieme en alle overige lij...

Lees verder

Opinie: Woensdag besluit het Constitutionele Hof in Karlsruhe over het ESM. En de Nederlandse kiezer?

Het was te voorzien bij de introductie van de Euro. Ofwel de munt zou geen lang leven beschoren zijn, ofwel de soevereinite...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief