Doorbraak na mail­protest PvdD tegen angorawol


28 november 2013

Na H&M heeft WE vandaag ook laten weten de verkoop van producten waarin angorawol is verwerkt te staken. Nadat de Partij voor de Dieren gisteren is gestart met een protestmailactie hebben H&M en WE dit bekendgemaakt.

Met de mailactie wil de Partij voor de Dieren modeketens bewegen om angorawol uit hun aanbod te verwijderen vanwege het enorme dierenleed dat met de productie gepaard gaat. Binnen 24 uur na de start van de actie zijn via de website van de Partij voor de Dieren al 5.000 mails verstuurd naar de klantenservice van H&M, WE, C&A en Zara. H&M en WE zijn inmiddels niet meer te mailen via de partijwebsite.

Fractievoorzitter Marianne Thieme: “Dankzij alle protesten stoppen H&M en WE nu gelukkig met de verkoop van angorawol. Nu Zara en C&A nog.”

Thieme maakt zich in de Tweede Kamer sterk voor een importverbod op angorawol en een etiketteringsplicht zodat consumenten weten waar de producten vandaan komen.

Internationaal barstte het protest los na de onthulling onlangs van schokkende undercoverbeelden gemaakt door dierenrechtenorganisatie PETA over de angorawolproductie in China. Op de beelden is te zien hoe konijnen vastgebonden op een tafel liggen en schreeuwen van de pijn wanneer hun vacht wordt uitgetrokken. In Nederlandse vestigingen van H&M, Zara, C&A en WE wordt nog steeds angorawol verkocht. 90 procent van het wereldaanbod van angorawol is afkomstig uit China.

Gerelateerd nieuws

PvdD: stop met landbouwgif en bescherm omwonenden

De Partij voor de Dieren eist dat de regering ingrijpt om omwonenden van bollenvelden te beschermen tegen gevaarlijk landbouw...

Lees verder

Kamer wil af van gevaarlijk landbouwgif

De Partij voor de Dieren heeft een belangrijke doorbraak bereikt in het beschermen van omwonenden tegen landbouwgif. PVV, Pvd...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief