Dierenslachting voor groen gras


3 mei 2006
PvdD roept provincie op te kiezen voor diervriendelijk beheer ganzenpopulatie

Utrecht, 4 mei 2006 - De werkgroep Utrecht van de Partij voor de Dieren heeft met afschuw kennis genomen van de plannen van Staatsbosbeheer om 800 ganzen te doden bij Fort Honswijk. Uit de plannen blijkt dat Staatsbosbeheer denkt met het doden van de ganzen de kwaliteit van het gras bij Fort Honswijk in stand te kunnen houden. De PvdD-werkgroep Utrecht vindt het afmaken van deze dieren onnodig.

Het is onvoorstelbaar dat Staatsbosbeheer ervoor kiest het jachtgeweer in te zetten. Er zijn diervriendelijker methoden voorhanden om ganzenpopulaties in de hand te houden, zoals verantwoord nestbeheer dat in plaatsen als Purmerend goede resultaten heeft opgeleverd. Kennelijk zijn dergelijke oplossingen in de provincie Utrecht echter niet overwogen.

De Partij voor de Dieren roept de provincie Utrecht op dit keer de druk van de jagerslobby te weerstaan en zich niet zoals vorig jaar, te laten verleiden tot de afschot van zoveel vogels, maar te kiezen voor een diervriendelijk beheer van de populatie.

Voorzitter PvdD-werkgroep regio Utrecht: Wanda Bodewitz, e-mail utrecht@partijvoordedieren.nl.

Gerelateerd nieuws

Wetenschappelijk rapport onderbouwt lijden van circusdieren

Een nieuwe rapport van dierenbeschermingsorganisatie Animal Defenders International onderbouwt het uit ervaring reeds lang be...

Lees verder

Schildpaddencentrum roept op waterschildpadden niet te dumpen

Het Schildpaddencentrum in Alphen a/d Rijn (NL) vraagt ook dit jaar aandacht voor het probleem van gedumpte waterschildpadden...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief