Dierenleed in tv-programma onac­cep­tabel


17 mei 2013

De Partij voor de Dieren heeft Kamervragen gesteld over het nieuwe RTL5-programma ‘Killerkaraoke’ waarin te zien is dat slangen in een bak met ijskoud water worden gegooid. Het is zichtbaar dat de slangen enorme stress hebben.

Dieren zijn te vaak slachtoffer van vermaak voor de mens. De Partij voor de Dieren wijst het gesol met dieren in tv-programma’s af, omdat het angst en stress bij dieren veroorzaakt en hun gezondheid vrijwel altijd wordt geschaad.

Marianne Thieme: “Het is zorgelijk dat mensen kiezen voor barbarij, alleen maar om daarmee hoge kijkcijfers te bereiken. Dieren zullen als levende wezens met bewustzijn en gevoel en met respect en zorgvuldigheid behandeld moeten worden.”

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is inmiddels een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar dierenmishandeling in het tv-programma.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren stelt kwetsbare natuur veilig

De Partij voor de Dieren heeft vanmiddag op de veiling van Staatsbosbeheer bijna 100.000 m2 natuur gekocht rondom Daarle in O...

Lees verder

Actie tegen Monsanto, Amsterdam gentechvrij

Aanstaande zaterdag vinden in de hele wereld protesten plaats onder de noemer March Against Monsanto. Monsanto is monopolist ...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief