Angorawol uit de collectie van WE Fashion


3 december 2013

Dankzij de e-mailactie Stop de verkoop van angorawol heeft WE Fashion als eerste winkel producten met angorawol uit de collectie gehaald. Eerder gaf de modeketen al aan de productie te staken. Ook H&M en C&A hebben laten weten (tijdelijk) te stoppen met de productie van angorawol, maar halen vooralsnog de producten met angorawol niet uit het assortiment. ZARA heeft alleen een nietszeggende boodschap op de facebookpagina van de partij geplaatst dat het heel goed gaat met hun konijnen. Via de e-mailactie van de Partij voor de Dieren worden de H&M, C&A en ZARA daarom nog steeds opgeroepen om niet alleen de productie te staken maar ook geen angorawol meer te verkopen.

Met de mailactie wil de Partij voor de Dieren modeketens bewegen om angorawol uit hun aanbod te verwijderen vanwege het enorme dierenleed dat met de productie gepaard gaat. Inmiddels hebben de kledingwinkels via de e-mailactie duizenden protestmails ontvangen van verontwaardigde burgers.

Fractievoorzitter Marianne Thieme: “Gelukkig geeft WE Fashion gehoor aan het protest van haar klanten. Laat WE Fashion een voorbeeld zijn voor de andere modeketens zodat ook zij producten met angorawol snel uit hun winkels bannen.”

De Partij voor de Dieren maakt zich in de Tweede Kamer sterk voor een importverbod op angorawol en een etiketteringsplicht zodat consumenten weten waar de producten vandaan komen. In november stelde Marianne Thieme Kamervragen over de angorawolproductie en bij de behandeling van de Nota Dierenwelzijn diende Thieme op 2 december een motie in voor een importverbod op angorawol.

Internationaal barstte het protest los na de onthulling onlangs van schokkende undercoverbeelden gemaakt door dierenrechtenorganisatie PETA over de angorawolproductie in China. Op de beelden is te zien hoe konijnen vastgebonden op een tafel liggen en schreeuwen van de pijn wanneer hun vacht wordt uitgetrokken. In Nederlandse vestigingen van H&M, ZARA en C&A wordt nog steeds angorawol verkocht. 90 procent van het wereldaanbod van angorawol is afkomstig uit China.

Ga naar de e-mailactie.

Gerelateerd nieuws

Nota-overleg Dierenwelzijn: meer goede voornemens dan ooit

Tijdens het Kamerdebat over de Nota Dierenwelzijn zijn door veel partijen en door staatssecretaris Dijksma van Landbouw meer ...

Lees verder

Opinie: 80-20. Hoe politici zijn losgezongen van hun kiezers

Gepubliceerd in NRC, 10 december 2013 In verkiezingstijd leken de keuzes zo helder. Stem PvdA om Nederland te behoeden voor...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief